Deep River Boys

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Deep River Boys var en amerikansk sanggruppe som ble etablert på slutten av 1930-tallet og som i ulike konstellasjoner var aktive helt fram til 1980-tallet. De sang spirituals, gospel- og R&B.

Gruppen ble dannet av Harry Douglas (baryton), Vernon Gardner (første tenor), George Lawson (andre tenor), Jimmy Lundy og Edward Ware (bass) som møtte hverandre i skolekoret på colleget Hampton Institute midt på 1930-tallet. De øvde inn sanger og fikk opptre i radio med dem. I 1940 fikk de platekontrakt på Bluebird Records, men hadde ingen større suksess som plateartister før Recess in Heaven ble sluppet i 1948. Omtrent samtidig begynte gruppens gospelpregede R&B-sjanger å miste popularitet, det samme gjorde gruppen.

George Lawson forlot Deep River Boys i 1950. Ed Ware og Vernon Gardner holdt ut til 1956. Harry Douglas fortsatte likevel å drive Deep River Boys med andre medlemmer til helt inn på 1980-tallet.

Under åpningsshowet for norsk fjernsyn, Startskuddet går i august 1960, var Deep River Boys et av underholdningsinnslagene.

Kilder[rediger | rediger kilde]