Debattartikkel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En debattartikkel er en artikkel eller tekst der forfatteren gir uttrykk for sitt syn på en bestemt sak. Før nettavisenes tidsalder ble introdusert pleide debattartikler å bli publisert i papiraviser eller -tidsskrift, men i nyere tid kan debattartikler like gjerne bli publisert digitalt som i trykte medier.

Svært mange aviser og tidsskrifter har egne debattredaksjoner, eventuelt en enkelt ansatt i stillingen som debattredaktør, som velger ut og eventuelt bearbeider eller tilrettelegger debattartikler før publisering.[1][2][3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Aftenposten debatt: Debattinnlegg og kort sagt leserinnlegg | Aftenposten». www.aftenposten.no. Besøkt 5. februar 2024. 
  2. ^ «Subjekt søker debattredaktør». Subjekt.no. 3. januar 2022. Besøkt 5. februar 2024. «Subjekts kunstredaktør, med ansvar for anmelderi og debattstoff i avisen, går ut i permisjon. Derfor søker vi en debattredaktør til et åtte måneders vikariat, men med mulighet og sannsynlighet for permanent ansettelse fra og med sommeren 2022. (---) Debattredaktøren har et stort ansvar i Subjekts daglige publisistiske virke. Hun eller han må ha sans for å lede en kunnskapsrik frilansredaksjon med spaltister og anmeldere, og dessuten teft for å redigere og utvikle andres bidrag.» 
  3. ^ «Frithjof Eide Fjeldstad er ny debattredaktør i forskning.no». M24. 11. august 2022. Besøkt 5. februar 2024.