deadmau5

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Deadmau5
Joel Thomas Zimmerman
Deadmau5.png
deadmau5 logo
Født Joel Thomas Zimmerman
5. januar 1981 (36 år)

Niagara Falls, Ontario, Canada
Yrke DJ, Producer, Remixer
Nasjonalitet Canada
Kallenavn Halcyon441, BSOD
Sjanger Progressive House, Electro House, Trance, Techno,
Aktive år 2005 - pågående
Plateselskap mau5trap Recordings, SongBird, Play Records. Play Digital, WeWillDoo, Ultra Music
Nettsted deadmau5.com myspace.com/deadmau5
Notable instrument(er)
Nord Lead 2x, Moog Synth, Ableton, Allen & Heath Xone 3D, Allen & Heath Xone 4D, Lemur Input Device, FL Studio, Reason, Monome 256, Reaktor, Cubase, Kaossilator, Nuendo, Native Instruments Maschine , massive


deadmau5 (uttale: "Dead mouse"; egentlig navn: Joel Thomas Zimmerman) er en progressive, electro og house producer fra Toronto, Canada. deadmau5 er bl.a kjent for hiten «The Reward is Cheese» i samarbeid med JELO. Han er også kjent for sanger som «Arguru», «Hi Friend!», «Not Exactly», «Strobe» og «Ghosts 'n' stuff». deadmau5 var også blant de største artistene som spilte på Roskildefestivalen i 2009. «Ghosts N Stuff» og «Not Exactly» er imidlertid de mest suksessrike sangene han har produsert, og var på toppen av Beatportlisten i flere uker i 2008.[1] Han ble i etterkant også kåret av Beatport til årets Electro House DJ for 2008, og fikk i tillegg prisene for beste Progressiv House DJ og Beste Electro House singel med «Not Excactly».[1] deadmau5 vant igjen prisen for beste Electro House og Progressiv House artist i 2009.

Navn[rediger | rediger kilde]

Navnet deadmau5 kommer fra en hendelse der han fant en død mus i datamaskinen sin da han oppdaget en forferdelig lukt i leiligheten. Han skrev om dette på et IRC-chatroom og ble kalt "that dead mouse guy". Siden chatterommet ikke godtok kallenavn på over 8 tegn, ble "Deadmouse" til "deadmau5".

Maskot[rediger | rediger kilde]

Zimmerman skapte først "Mau5head"-maskoten da han lærte å bruke et 3D-modelleringsprogram. Han eksperimenterte med former, og laget en Pac-Man-figur som han satte ører på.[2] Etterhvert ble det laget en hjelm av denne figuren, som fikk god kritikk av fans. Det er i senere tid blitt laget flere versjoner av "Mau5head"-maskoten til forskjellige anledninger.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: deadmau5 diskografi

Album[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]