Curt Hennig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Curt Hennig
Født28. mars 1958[1]Rediger på Wikidata
Robbinsdale
Død10. feb. 2003[1]Rediger på Wikidata (44 år)
Tampa
BeskjeftigelseProfesjonell bryter (1980–2003) Rediger på Wikidata
FarLarry Hennig
BarnMichael McGillicutty
NasjonalitetUSA
GravlagtMinnesota
UtmerkelserWWE Hall of Fame
SportProfesjonell wrestling
Aktivjanuar 1980
TrenerVerne Gagne

Curtis Michael Hennig (født 28. mars 1958, død 10. februar 2003) var en amerikansk fribyter bedre kjent som «Mr. Perfect». Hennig var innom de fleste store wrestlingforbund i karrieren som f.eks WWE, WCW, TNA og AWA. Henning var sønn av Larry «the Axe» Henning.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Hennig startet karrieren som «Cool» Curt Hennig i American Wrestling Association (AWA) i 1980 og var der i to perioder på 80-tallet før han i 1988 hoppet til WWF, senere WWE. Her ble han kalt «Mr.Perfect» av Vince McMahon og dette ble Hennigs faste gimmick fra da av. Hennig gikk ubeseiret gjennom det første året som oppbygging av hans «Mr. Perfect»-karakter og hans første tap kom mot Brutus Beefcake under Wrestlemania 6.

Hennig vant Intercontinental tittelen i april 1990 da han beseiret Tito Santana, men mistet beltet 4 måneder senere til Kerry von Erich, The Texas Tornado. Hennig vant imidlertid tittelen tilbake i november samme år og holdt tittelen helt til den legendariske kampen mot Bret "Hitman" Hart på SummerSlam 1991 i Madison Square Garden. Hennig slet etter dette med en ryggskade som satte han ut av spill i over et år. Han figurerte som Ric Flairs konsulent i denne tiden og var med det fortsatt i rampelyset uten å måtte gå i ringen.

Hennig gjorde comeback som Macho Man Randy Savages tagteam-partner under Survivor Series 1992 og sendte Flair ut av WWE i en «Loser leaves WWE» match i januar 1993. Hennigs ryggskade forverret seg imidlertid på slutten av året og han forlot til slutt WWE våren 1994.

I 1995 var det igjen tid for comeback og Hennig jobbet for WWE som både kommentator og aktiv utøver helt fram til Survivor Series 1996, da WWE opplyste Hennigs forsikringsselskap om at han igjen skulle i ringen. Dette medførte at Hennig mistet sine månedlige utbetalinger og han forlot WWE i harnisk.

Hennig gikk til WCW og brukte der sitt eget navn, siden WWE satt på rettighetene til Mr.Perfect. Hennig slet hele 1998 med en kneskade, men fullførte kontrakten sin med WCW og forlot forbundet sommeren 2000.Fra 2001 til 2002 var han innom X Wrestling Federation som gikk konkurs etter kort tid.

Under Royal Rumble 2002 gjorde Mr.Perfect comeback i WWE og gjorde en god figur. Han fikk etter dette kontrakt med WWE, men ble frigitt av forbundet 5. mai 2002 etter en krangel med Brock Lesnar på en flytur. Etter dette var Hennig innom TNA og det som skulle bli hans siste arbeidsgiver: Jimmy Harts All Star Wrestling.

Curt Hennig ble funnet død på et hotell i Florida 10. februar 2003. Han ble 44 år. Obduksjonen viste at Hennig døde av akutt kokain-forgiftning. Hans far sa at også steroider og smertestillende midler bidro til hans død.

Hennig ble innlemmet i WWEs Hall of Fame i 2007.

Hans barn Joe og Amy er under trening i WWE for å bli profesjonelle fribrytere som sin far.

WWE lanserte i september 2008 en DVD titulert «The Life and Times of Mr.Perfect». Filmen gikk til førsteplass på Billboards liste over Sports-Dvd salg den første mulige uken, og er et bevis på at Hennig fortsatt er enormt populær. Hans kollegaer i fribryterbransjen er nesten samstemte om at Hennig var en fantastisk utøver. Både Bret Hart og Ric Flair er sitert på at de mener Curt Hennig var den beste gjennom alle tider.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Find a Grave, Find a Grave 7175252, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]