Common Hybrid Interface Protocol System

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Common Hybrid Interface Protocol System (CHIPS) er definisjonen av et datanettverk styrt av datamaskiner eller mikrokontroller som består av en blanding av flere serielle data protokoller som RS-232 og RS-485, eller andre grensesnitt. CHIPS kan også bestå av GSM, Blåtann og Wi-Fi for trådløs kommunikasjon og kan bli installeres på alle plattformer.

Det finnes flere CHIPS prosjekter og produkter tilgjengelig i dag hvor slike systemer er brukt i MISOLIMA DOLLx8[1] og Olivettis "Mael Gateasy".[2] Etter hvert som nye bussystemer får stadig nye markedsandeler så vil det alltid være behov for CHIPS for å tillate serielle nettverksprotokoller å bli integrert i et enkelt tilknytningspunkt som f.eks. USB. Ved å bruke CHIPS, vil det være mulig å styre I/U data fra ulike kilder og systemer uten å måtte installere flere serielle elektronikk for grensesnitt og drivere.

CHIPS brukere vil i de fleste tilfeller, kunne arbeide med flere serielle data transceiverkilder samtidig. Slik serielle data kan stamme fra PC tastatur, CANbus, RS standard og trådløs kommunikasjon hvor all data kobles til en eller flere CHIPS enheter som kommuniserer da via blandede serielle data protokoller og gir dermed full integrasjon mellom flere forskjellige systemer.

På grunn av blandede overføringshastigheter mellom tilkoblede enheter i et CHIPS system så betyr det at kompatibiliteten med CHIPS kan gi noe redusert overføringshastighet. Siden CHIPS er primært designet for Laboratorie-, kontor-, hjemme-, fabrikk- og byggautomasjon så er det ikke krav til høyhastigheter som ved f.eks. video overføring selv om CHIPS er også brukt i Maskin-til-maskin-kommunikasjon eller Internet of Things (IoT). En typisk overføringshastighet er 50 Kbps.

Referanser[rediger | rediger kilde]