Colville Norbert Young

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Colville Norbert Young (født 20. november 1932) er den nåværende generalguvernør i Belize, og han er også beskytter av Scout Association of Belize. Han ble utnevnt til generalguvernør i 1993, overtok embetet den 17. november samme år. Han ble dessuten adlet i 1994.

Young var en av grunnleggerne av det beliziske politiske partiet Venstre, som var et kortlivet politisk parti som til slutt ble en del av et annet partiet ved navn United Democratic Party (UDP). På slutten av 1980-tallet ble Young utnevnt til president for University College of Belize, som er en av de fem overordnede institusjonene ved Universitetet i Belize, og han var en av deres senior-forelesere.

Han var på denne tiden også veldig involvert i belizisk musikk, komposisjoner av alle typer musikalske stykker fra operaer til kantater. Han utgav også en rekke bøker av og om Belizisk litteratur og han har utgitt to poesi-bøker som ble skrevet på engelsk. Young har en uttalt interesse for å fremme utviklingen av belizisk musikk.

Young ble i 2004 utnevnt til storkorsridder av Sankt Mikaels og Sankt Georgs orden og derved opphøyet i ridderstanden. Han har deretter rett til å føre tiltaleformen Sir foran sitt navn. Han er også medlem av Den britiske imperieordenen.