Chrisc

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Christian Sports Contact (CHRISC) er en sportsstiftelse i Øst-Afrika som drives av Strømmestiftelsen og KRIK (Kristen Idrettskontakt (KRIK)). Formålet er å bevare, inspirere og vinne idrettsfolk til kristent liv både i idrettslag og menighet. Det er en tverrkirkelig og voksende ungdomsorganisasjon med over 14 000 medlemmer i Norge.

Arbeid[rediger | rediger kilde]

I dag[når?] har CHRISC nasjonale kontorer i Uganda, Tanzania og Kenya, samt et regionskontor i Nairobi.

Én gang i året arrangeres East Africa Cup som blant annet har vunnet «Årets sportsarrangement for fred 2010» og som samler 52 lag fra Kenya, Uganda, Rwanda og Tanzania.

Internasjonalt arbeid også i Norge[rediger | rediger kilde]

KRIK har samarbeid om informasjon, undervisning og innsamlingsaksjoner med en rekke skoler (folkehøgskoler, bibelskoler, videregående skoler og grunnskoler). CHRISC har aktiviteter og er til stede på alle KRIKs store arrangementer i løpet av et år og samarbeider tett med mange lokallag.

KRIK sitt internasjonale arbeid har undergrupper, kalt CHRISC-grupper, i Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger og Trondheim. Disse undergruppene har gjerne tilknytning til og samarbeid med StudentKRIK-lokallagene i disse byene. Gruppene har egne styrer sammensatt av studenter og unge voksne med et ekstra hjerte og engasjement for arbeidet i Øst-Afrika. Hver CHRISC-gruppe har et samarbeidsland i Øst-Afrika. I løpet av et år arrangerer gruppene seminarer, innsamlingsaksjoner, treninger og sosiale samlinger. Hver sommer blir et team fra hver by sendt ned for å besøke sitt samarbeidsland.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]