Center for Militære Studier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Center for Militære Studier (CMS) er et dansk forskningssenter under Institut for Statskundskab på Københavns Universitet. Senteret undersøker internasjonale tendenser i en dansk sikkerhetspolitisk kontekst.

Senteret ble grunnlagt som Dansk Institut for Militære Studier (DIMS) i 2007, og var dengang underlagt Forsvarsakademiet. I forbindelse med forsvarsforliket 2010–2014, ble CMS opprettet som følge av en avtale mellom Forsvarsministeriet og Københavns Universitet. I 2016 plasserte University of Pennsylvania senteret som nummer 19 av 85 på deres globale liste over forsvars- og sikkerhetspolitiske tankesmier.[1]

Foruten å produsere vitenskapelige publikasjoner og rapporter, avholder CMS offentlige og lukkede arrangementer – herunder seminarer, konferanser, debattmøter, samt forestår undervisning på Institut for Statskundskab på Københavns Universitet – herunder en årlig sommerskole om dansk forsvarspolitikk og strategiske studier.

Senteret ledes av Henrik Ø. Breitenbauch. Dets ansatte teller blant annet seniorforskere og forskere, militæranalytikere, en senteradministrator, ph.d.-stipendiater, vitenskapelige assistenter og studentermedhjelpere.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Center for Militære Studier (9. februar 2016).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]