Center for Militære Studier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Center for Militære Studier (CMS) er et dansk forskningssenter under Institut for Statskundskab på Københavns Universitet. Senteret undersøker internasjonale tendenser i en dansk sikkerhetspolitisk kontekst.

Senteret ble grunnlagt som Dansk Institut for Militære Studier (DIMS) i 2007, og var dengang underlagt Forsvarsakademiet. I forbindelse med forsvarsforliket 2010–2014, ble CMS opprettet som følge av en avtale mellom Forsvarsministeriet og Københavns Universitet. I 2016 plasserte University of Pennsylvania senteret som nummer 19 av 85 på deres globale liste over forsvars- og sikkerhetspolitiske tankesmier.[1]

Foruten å produsere vitenskapelige publikasjoner og rapporter, avholder CMS offentlige og lukkede arrangementer – herunder seminarer, konferanser, debattmøter, samt forestår undervisning på Institut for Statskundskab på Københavns Universitet – herunder en årlig sommerskole om dansk forsvarspolitikk og strategiske studier.

Senteret ledes av Henrik Ø. Breitenbauch. Dets ansatte teller blant annet seniorforskere og forskere, militæranalytikere, en senteradministrator, ph.d.-stipendiater, vitenskapelige assistenter og studentermedhjelpere.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Center for Militære Studier (9. februar 2016).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]