Carlo’s Bakery

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Carlo's Bakery er et verdenskjent bakeri i Hoboken, New Jersey (New York, USA). Bakeriet ligger for øyeblikket på 95 Carlos bakery way. I tillegg til bakeriet

Carlo's bakery

hvor de selger kaker og bakverk har de en fabrikk på Lackawanna, hvor de lager spesialkakene og bakverk de sender til Carlo's bakery. Bakeriet er et familiebakeri som har gått i arv gjennom tre generasjoner. Eieren av bakeriet er Buddy Valastro. Bakeriet bærer et gammeldags preg med tradisjonelle oppskrifter og bakverk fra Italia. Det har også en egen reality-serie, «Cake Boss». Serien handler om Valastro-familien og hvordan de driver bakeriet. Man får se mange av de store spesialkakene de lager og familieintriger.

Historie[rediger | rediger kilde]

Bakeriet åpnet i 1910 av Carlo Guastaferro Bartolo Valastro, også kjent som «Buddy» overtok bakeriet etter Carlo, etter han og hans familie hadde immigrert fra Italia. Bartolos sønn Buddy Valastro overtok bakeriet etter hans død. I begynnelsen var bakeriet drevet av familien, venner og noen få ansatte. Bland disse var en trofast ansatt, Sal Picinich, Bartolos høyre hånd. Han begynte å jobbe i bakeriet like etter Bartolo overtok og jobbet der frem til han døde i 30. januar 2011.

I april 2009 begynte den amerikanske reality-serien 'Cake Boss'' på TLC. Serien har hatt enorm suksess og blir vist over store deler av verden. Dette førte til stor berømmelse av bakeriet. Man får et innblikk i deres travle hverdag med å drive et bakeri, lage spesialkaker og de tradisjonelle bakeverkene som selges i bakeributikken.

Etter den store suksessen med «Cake Boss» bestemte Buddy Valstro seg for å åpne en fabrikk på Lackawanna. På fabrikken masseproduseres det små kaker og små bakverk som sendes rund i landet og til Carlo's Bakery hvor de selger dem. Det har også kommet en egen hjemmeside til bakeriet hvor man kan bestille bakverk og melde seg på kurs hvor man lærer å dekorere kaker og lage dem.

Buddy Valastro under en leveranse av en spesialkake.

Den store suksessen til bakeriet får folk til å strømme til Hoboken, New Jersey for å besøke bakeriet og kjøpe noen av de berømte bakeverkene. Buddy Valastro har på grunn av dette kommet på den æresfylte listen Hudson Country over topp 50 innflytelsesrike personen.

Valastrofamilien[rediger | rediger kilde]

Bartolo Valastro og hans kone har 5 barn, 4 døtre og en sønn. Alle barna jobber på Carlo's Bakery.

Grace Faugno er den eldste av barna og er gift med Joey Faugno som jobber på bakeriet som «head baker». Han jobber og som brannmann. Sammen har de to barn, en sønn og en datter.

Sønnen deres Robert er eldst og har en 4 år yngre søster Bartolina.

Maddalena Castano er nest eldst i søskenflokken. Hun er gift med Mauro Castano som også jobber på bakeriet. Han er «pastry chef» og Buddys høyre hånd. Sammen har de tre barn. En gutter og to jenter, Dominique, Buddy og Mary.

Mary Sciarrone er den mellomste av Valastrobarna, den tredje eldste. Hun er gift med Joe Sciarrone. Sammen har de tvillingene Joseph og Lucia.

Lisa Gonzalez er den nest yngste av søsknene og den yngste søsteren. Hun er tidligere gift med Remi Gonzalez som jobber på bakeriet. Sammen har de tre barn, Teresa, John og Isabella.

Buddy Valastro er den yngste i søskenflokken, og den eneste gutten. Han er gift med Lisa Valastro. Sammen har de 4 barn, Sophia, Buddy Jr, Marco og Carlo.

Cake Boss[rediger | rediger kilde]

Den berømte reality-serien har fått masse oppmerksomhet og gjort bakeriet verdensberømt. Programmet hadde premiere i april 2009. I løpet av årene har det kommet hele 9 sesonger av seien og 152 episoder. I serien får man se nøyere på hvordan de lager de berømte kakene og bakeverkene.

Man får følge Valastrofamilien gjennom intriger, triste stunder og fantastiske øyeblikk. Familien er sterkt knyttet sammen og betyr mye for hver enkelt. Helligdagene er veldig spesielle for dem og man får ofte bli med dem hjem å se hvordan de feirer.

Det er ikke bare kaker familien kan lage. De er også gode kokker og har fått et eget program som heter ''Kitchen Boss''. I dette programmet viser de hvordan man kan lage god tradisjonell italiensk mat. 'Kitchen Boss' er en følge av den store suksessen med 'Cake Boss'.

En annen oppfølger av ''Cake Boss'' er ''The Next Great Baker''. I dette programmet er Buddy på jakt etter nye ansatte til bakeriet. Han utfordrer deltakernes ferdigheter på mange ulike nivåer. Hver uke må en forlate konkurransen, til slutt står det bare en igjen som får en enestående mulighet til å jobbe sammen med Buddy og resten av familien på bakeriet.

I slutten av 2013 kom det enda en ny serie med Buddy Valastro, ''Bakery Boss''. Serien ble spilt inn i 2013 og hadde premiere 2. desember 2013 i USA. I den nye serien rydder Buddy opp hos bakerier som holder på å gå konkurs og gir de veiledning og tips til hvordan de skal drive bakeriene sine.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]