CNN International

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

CNN International er en internasjonal, engelskspråklig TV-kanal som sender nyheter 24 timer i døgnet. Den eies av Time Warner, og samarbeider tett med CNN, som bare kringkastes i USA og Canada.

Kanalen er tilgjengelig i det meste av verden, og distribueres over satellitt og kabel. Den når ca. 200 millioner hjem og hotellrom i over 200 land. Kanalen er dermed verdens nest største nyhetskanal etter BBC World, og foran Al Jazeera English.

CNN International begynte sendingene sine i 1985, i første rekke rettet mot amerikanske forretningsreisende på hoteller. Opprinnelig bestod sendingene hovedsakelig av programmer fra de nasjonale TV-kanalene CNN og CNN Headline News, og CNN International hadde bare et spartansk innrettet studio i CNNs hovedkvarter i Atlanta. Etter 1992 økte imidlertid produksjonen av nyheter for internasjonale seere betydelig. Et nytt, stort studiokompleks ble bygget i 1994, etter at CNN International bestemte seg for å konkurrere med BBCs internasjonale nyhetssatsing, og CNN International etablerte seg som en stor, internasjonal nyhetskanal.

Utover på 1990-tallet bygget CNN International opp egne studiostaber i London og Hongkong i tillegg til hovedkvarteret i Atlanta. CNN International ble i 1997 oppdelt med ulike programskjemaer for fem regionale områder. Disse er Europa/Midtøsten/Afrika, Asia/stillehavsområdet, det østlige Asia, Latin-Amerika og Nord-Amerika.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]