Burst-sending

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I telekommunikasjon, er en burst-sending eller databurst[1] [2] en kringkasting av en komprimert melding over en kort periode.

Burst-sendingen kan være tilsiktet kringkasting av en komprimert melding med en svært høy hastighet i løpet av svært kort tid. Denne teknikken er populært hos militære og spioner, som både ønsker å minimere sjansen for at deres egne radiosendinger skulle bli oppdaget, (LPI) og lav sannsynlighet for gjenkjennelse (LPR).

1980-tallet ble begrepet "data-burst" (og "info-burst")[3] brukt som en teknikk av noen britiske og Sør-Afrikanske TV-programmer for å overføre store mengder primært tekstinformasjon. De ville vise flere sider med tekst i rask rekkefølge, vanligvis på slutten av programmet; - seere ville videotape den, og deretter lese den senere ved å spille opptaket tilbake ved å bruke pause-knappen etter hver side.

Burst-sending kan også oppstå naturlig, for eksempel når de laster ned data fra internett med høye hastigheter. Det kan også oppstå i et nettverk der dataoverføring er avbrutt av intervaller. Burst-overføring muliggjør kommunikasjon mellom dataterminaler (DTEs) og data-nettverk som opererer med ulike dataoverføringshastigheter.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]