Hopp til innhold

Bugatti La Voiture Noire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bugatti La Voiture Noire
ProdusentBugatti
Produsert2020–
KlasseSportsbil
Nettsted Offisielt nettsted


Bugatti La Voiture Noire er en to-seters sportsbil fra Bugatti.

La Voiture Noire er en spesialutgave introdusert på bilutstillingen i Genève 2019. Den er basert på Bugatti Chiron, designet henspiller tilbake til Type 57 SC Atlantic og er en oppfølger til selskapets karakteristiske designhistorie.

Bilen har et håndbygget karosseri laget av karbonfiber designet av Bugatti-designer Etienne Salomé og har en langstrakt nese (lik den på Bugatti Divo) og en langstrakt bakdel. Andre bemerkelsesverdige funksjoner inkluderer unike sidespeil, LED-baklyslist og hjul. I motsetning til originalen har bilen midtstilt motor.

La Voiture Noire er utstyrt med samme 8,0L, quad turbo, W16-motor som Bugatti Chiron; med samme effekttall: Maks ytelse 1.103 kW (1.500 hk) ved 6.700 rpm og 1.600 Nm dreiemoment fra 2.000 til 6.000 rpm. Men denne spesialutgaven kom med betydelige modifiseringer i girkasse, drivverk og motorstyring. Samt mykere støtdempere og et revidert chassis. Alle modifiseringer med fokus på økt kjørekomfort. Bilen har seks eksosrør, i tråd med dens forgjengeres innovative design.

Akselerasjon og topphastighet er ukjent, men produsenten opplyste at bilen sannsynligvis ville ha lavere topphastighet og akselerasjonstider sammenlignet med Chiron.[1]

Den første bilen ble solgt for en pris på 9.5 millioner GBP, noe som da gjorde den til en av de dyreste bilene som er bygget. Senere utgaver har blitt solgt for langt høyere pengesummer.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ «one-off bugatti la voiture noire reinterprets the type 57 SC atlantic». designboom | architecture & design magazine (engelsk). 5. mars 2019. Besøkt 5. februar 2022.