British Antarctic Territorys flagg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
British Antarctic Territorys flagg

British Antarctic Territorys flagg består av en hvit flaggduk der det britiske unionsflagget er plassert i kantonen og territoriets våpen i flaggdukens frie ende. Flagget ble først innført i 1963 og igjen bekreftet 21. april 1998. Det er i størrelsesforholdet 1:2.

Våpenmerket viser en fakkel, et symbol for forskning og opplysning. Skjoldet viser bølgelinjer, som skal representere havet. Skjoldholderne, en løve og en keiserpingvin, representerer henholdsvis Storbritannia og det antarktiske kontinentet. Hjelmtegnet viser Discovery, forskningsskipet som ble benyttet av oppdagere som Robert Falcon Scott og Ernest Shackleton.

Flagget benyttes på britiske forskningsstasjoner i Antarktis og ved hovedkvarteret til British Antarctic Survey i Cambridge i England.

Skip tilhørende British Antarctic Survey benytter en såkalt blue ensign med British Antarctic Territory våpenskjold i flaggets frie ende. Dette flagget ble innført 30. mai 1969.

Kommisjonærens flagg[rediger | rediger kilde]

Kommisjonæren er koloniens øverste myndighet og fører eget flagg etter samme modell som for guvernører i britiske besittelser. Det vil si det britiske unionsflagget med koloniens våpenskjold omgitt av en krans i midten. Flagget til kommisjonæren for British Antarctic Territory ble innført 21. april 1998.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Graham Bartram: British Flags and Emblems, 2004
  • BR20 Flags of all nations, 1989 Edition, 1999 Revision, Ministry of Defence, 1999

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]