Hopp til innhold

Bonneville Salt Flats

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Saltslettene i Bonneville

Bonneville Salt Flats er et område på 260[1] km² med saltsletter, nordvest i den amerikanske delstaten Utah. Dybden av saltet har blitt målt til 1,8 meter i store områder. Saltslettene er et offentlig sted, styrt av det amerikanske Bureau of Land Management. Bonneville er den største av mange saltsletter vest for Great Salt Lake.

Saltslettene er tilgjengelige fra Interstate 80, på den østre grensen til byen West Wendover, Nevada, eller 185 kilometer vest for Salt Lake City.

Saltslettene er mest kjent for bruken av Bonneville Speedway for høyhastighetskjøring, og det har blitt oppnådd hastigheter på over 1 000 km/t på denne banen. Flere filmer har også blitt spilt inn her, inkludert deler av Independence Day, Warlock, SLC Punk, The Brown Bunny og The World's Fastest Indian. Dessuten ble en scene fra den tredje filmen i Pirates of the Carribean-serien spilt inn her i 2006.

Ved regnskyll forsvinner dekkmerker, og det tettpakkede saltlaget blir jevnet ut. Området er ekstremt flatt, og nesten perfekt parallelt til jordens overflate, noe som gjør det mulig å se jordens kurving.

Referanser[rediger | rediger kilde]