Bolibompa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Bolibompa er barne-TV fra Sveriges Television (SVT). Programmet har forandret form gjennom årene, men dragen i vignetten har vært med siden starten. I programmet vises mange barneserier, for eksempel Pingu og Babar.

Tittelen Bolibompa har forekommet i tittelmelodien siden 31. august 1987, men det var ikke før i 1999 at Bolibompa ble brukt som tittel på programmet. På samme tid fikk barneprogrammene en fast sendetid fra klokken 18 til 19, og man begynte med direktesendinger. Fredrik Berling var programleder for den første direktesendingen. Til og begynne med stavet man programnavnet Bollibompa, noe som senere ble endret til dagens Bolibompa. Høsten 2005 fikk Bolibompa en ansiktsløftning, og programmet begynte å sende fra ett nytt og større studio. Samtidig begynte Bolibompa å sende på morgenen i Barnkanalen.

Sendetider[rediger | rediger kilde]

Programmet ble fra begynnelsen sendt under samlingsnavnet Barnprogram og sendte i SVT1 fra klokken 17.30 til 18.00, da Aktuellt startet. Noen år senere ble Bolibompas sendetid endret til å starte klokken 18.15. I 1997 ble Aktuellt flyttet fra SVT1 til SVT2 og Barnprogram endret sendetiden til å starte klokken 18. Fra og med 25. august 2008 sender Bolibompa kun i Barnkanalen, unntatt lørdager klokken 18.15, da programmet sendes i SVT1, og søndager klokken 8.00, da programmet sendes i SVT2.

Bolibompa-sangen[rediger | rediger kilde]

Barnprogram! Ja!
Bolibompa, bolibomp-bomp-a
Bolibompa, bolibomp-bomp-a
Bolibompa, bolibomp-bomp-a
Bolibompa, bolibomp-bomp-a
Bolli-bolli-bolli-bolli-bompa
-Har du sett...
-Va!?
-…Kanal 1!
(Latter)

Tittelmelodien har i senere tid blitt endret.

Programledere[rediger | rediger kilde]

Nåværende programledere[rediger | rediger kilde]

Tidligere programledere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]