Berlevåg Mannsangforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Berlevåg Mannsangforening er et mannskor i Berlevåg. Den ble stiftet 1917 og ble rikskjent i 2001 gjennom dokumentarfilmen Heftig og begeistret og oppfølgeren Heftig og begeistret: På sangens vinger som skildrer korets liv og virke.

Korets dirigent er siden 2016 Therry Johannessen.[1] I tilknytning til filmlanseringene ble det også gitt ut CD med låtene som ble sunget i filmene. Berlevåg Mannsangforening har turnert landet rundt, underholdt på Momarked, turné rundt på Østlandet, Vestlandet og i Trøndelag, samt en del i utlandet, her kan nevnes USA. Koret deltok med korsang på Kong Haralds 70-årsdag, og koret besøkte blant annet Roskildefestivalen i 2002[2] som en del av turneen. I 2011 og 2015 var koret igjen i Danmark.[3]

NRK laget et eget halv times program med koret i serien ”Folk” med tittelen «Fortsatt heftig & begeistret». Dette programmet ble sendt til en konkurransefestival i Murmansk i 2015. Koret deltok i et TV-program på japansk TV. Innholdet i programmet handlet om en operasanger som kom til Berlevåg, og fikk oppleve norsk, tradisjonell mat fra havets delikatesser, som kongekrabbe, laks, hyse, torsk sei m.m.

I kjølvannet av filminnspillingene har koret mottatt Berlevåg kommunes kulturpris (2000), LHLs gladpris (2001) og Finnmark fylkes kulturpris (2001).

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]