Behind the Scenes (1914)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Behind the Scenes
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1914
NasjonalitetUSA
Lengde75 min.
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiJames Kirkwood Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Adolph Zukor, Daniel Frohman
Foran kamera
MedvirkendeMary Pickford, James Kirkwood, Lowell Sherman Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat1,33:1
Farve/s.hvSort/hvitt
FilmselskapFamous Players-Lasky Corporation Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Paramount Pictures
Premiere(r)1914
Eksterne lenker

Behind the Scenes er en amerikansk stumfilm fra 1914, regissert av James Kirkwood.[1][2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Dolly Lane er en fattig ung kvinne som har ambisjoner om å bli berømt på scenen. En sen kveld, mot slutten av et stykke, kaster hun og kollegaene hennes konfetti over publikum. Men en ung mann, som sitter på en av de fremste radene, blir truffet i øyet. Den unge mannen, Steve Hunter, får deretter muligheten til å komme bak kulissene etter forestillingen. Der møtes han og Dolly, og romantikken mellom dem blomstrer snart. De velger å gifte seg kort tid senere.

Men en dag får Steve beskjed om at en gammel onkel er døende, og at Steve burde komme til onkelen sin umiddelbart. Samtidig som Steve er bortreist, får Dolly for første gang muligheten til å opptre i en viktig hovedrolle. Men det viser seg snart Steve er den eneste arvingen til sin døde onkels store hvete-gård. Dolly forteller også om sine egne nyvunne muligheter, men i stedet for å gratulere henne forteller Steve at hun straks må forlate posisjonen sin på scenen - og reise vestover sammen med ham. Dolly gir snart etter, avbryter sin egen karriere, og reiser sammen med ektemannen sin.

Men Dolly blir snart lei av det stille lvet på gården, og Steves tilsynelatende forsømmelse av henne på grunn av alt det tunge arbeidet sitt. En dag vender hun derfor tilbake til storbyen. Der blir hun snart oppdaget av en velstående mann, som gir henne en viktig rolle i et nytt skuespill han planlegger å sette opp. Hun forsøker å glemme Steve, og kaster hele sjelen inn i ambisjonene sine. Det nye stykket, og Dolly som hovedperson, blir den store sensasjonen i teater-verdenen. Men snart dukker Steve opp igjen, og ønsker å få med seg kona tilbake til gården deres.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Mary Pickford som Dolly Lane.
  • James Kirkwood som Steve Hunter.
  • Lowell Sherman som Teddy Harrington.
  • Ida Waterman som Mrs. Harrington.
  • Russell Bassett som Joe Canby.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata