Hopp til innhold

Bashkir Curly

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bashkir Curly
OpprinnelseUralfjellene
Egenskaper
Mankehøyde142 cm
Brukengelsk ridning og western ridning og kløv

Bashkir Curly kommer fra de russiske steppene og er en ekstremt hardfør ponni.

Opprinnelse[rediger | rediger kilde]

Denne rasen kan takke det ekstreme klimaet i Uralfjellene i den basjkirske provinsen i Russland, der den stammer fra, for utholdenhet og hardførhet. Bashkir Curly-ponnien brukes både til ridning og til kløv i sitt hjemland, og er svært egnet, da den greier seg fint over store avstander, selv når det er bitende kaldt. Rasen er viden kjent for sin uvanlig krøllete vinterpels, man og hale. Den krøllete pelse faller av om sommeren, og noen hester feller også manen, som så gror ut igjen når høsten kommer. Føllene fødes ofte med krøllete pels – til og med øyevippene er krøllete.

Rasebeskrivelse[rediger | rediger kilde]

Øynene står langt fra hverandre. Kort, tykk og kjøttfull hals. Rygg og manke er flat og kort. Kroppen er bred med dyp buk. Bred, rund bakpart. Rette, ganske korte bein med sterke runde piper. Flate knær og sterke haser. Svært sterke og harde hover, vanligvis mørke på farge.

Vanligste farge er dyprød, brun og lysbrun. Vinterpelsen er krøllete, men varierer fra skikkelig tykt virvar av krøller til pels med bølgende fall. Den tykke manen og halen får ofte korketrekkerkrøller. Baskhir Curly er intelligent, rolig og lett å jobbe med

Autoritetsdata