Bakugan Battle Brawlers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Bakugan Battle Brawlers er en japansk animert tegnefilmserie produsert av TMS Entertainment og Japan Vistec, første gang vist på TV Tokyo i 2007. Bakugan er en sammensetning av de japanske ordene «Baku» (å eksplodere) og «gan» (sfære/kule) I Norge har serien blitt sendt på Cartoon Network og TV 2. Serien har 52 episoder som handler om at det en dag begynte å falle kort ned fra himmelen, og de ble plukket opp av barn over hele verden. Kortene viste forskjellige figurer, forskjellige miljøer og forskjellige krefter. Barna skapte et populært kampspill uten å vite at disse kortene faktisk representerte en alternativ verden ved navn Vestroia. Det handler også om redningen av Vestroia og slåsskjempene som har Bakugane.

Andre sesong av serien bærer undertittelen New Vestroia, mens det planlegges en tredje sesong med den engelske tittelen Gundalian Invaders. Hovedpersonene heter Dan, Shun, Runo, Maskerade, Julie, Alice, Marucho, Drago og Naga.

Bakugan kuler/spill[rediger | rediger kilde]

I sammenheng med serien har Sega og Spin Master lansert et strategispill basert på metallkort og magnetiske kuler tilsvarende de som figurerer sentralt i serien. Bakugan er monsterlignende actionfigurer som kan slås sammen til små kuler. Kulene er magnetiske og slår seg ut når de kommer i nærheten av et metallkort. Når man spiller ruller man en kule ut på brettet, og hvis man er dyktig, får man den til å slå seg ut på et kort der motstanderen har en actionfigur med dårligere score.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


fjernsynstubbDenne fjernsynrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.