Avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) er en av de største avdelingene ved Høgskolen i Oslo. «Avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier skal utdanne førskolelærere og lærere med aktuell og livslang kompetanse, og vi skal være ledende i landet på å tilby utdanning innen internasjonale og flerkulturelle studier», heter det i avdelingens virksomhetsidé.[1] Avdelingen er et resultat av en omorganiseringsprosess hvor den tidligere Avdeling for lærerutdanning ble slått sammen med Senter for flerkulturelt og internasjonalt arbeid (SEFIA) fra 1. august 2007.

LUI har høsten 2008 ca. 3500 studenter på helårsbasis innenfor allmennlærerutdanning, førskolelærerutdanning, bachelorutdanning i idrett, friluftsliv og helse, utviklingsstudier, faglærerutdanning for tospråklige lærere og andre studier på bachelornivå.

Avdelingen tilbyr også masterstudier i barnehagepedagogikk, i grunnskoledidaktikk og i flerkulturell og internasjonal utdanning.

I tillegg deltar flere tusen lærere i ulike etterutdanningstiltak, konferanser o. l. som avdelingen arrangerer.

Avdelingen har høsten 2008 om lag 230 ansatte.[2]

Ledelse[rediger | rediger kilde]

Virksomheten styres av et avdelingsstyre som for tiden (2008) ledes av Lars Monsen (professor ved Høgskolen i Lillehammer). Dekan for perioden 2008-2011 er Knut Patrick Hanevik. Avdelingsdirektør er Cecilie Wilberg (fra 2010).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 21. desember 2008. Besøkt 31. august 2008. 
  2. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 26. september 2008. Besøkt 31. august 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]