Atlet AB

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Grunnlagt i 1958
Grunnlegger(e) Knut Jacobsson
Hovedkontor Mölnlycke, Sverige
Etableringsområde 47 land
Driftsinntekter SEK 1,8 milliarder
Ansatte ca. 1000
Nettsted atlet.com

Atlet er et svensk selskap som produserer og markedsfører trucker. Hovedkontoret og produksjons- og opplæringslokalene ligger i Mölnlycke, rett utenfor Göteborg. Atlet er en del av Nissan Forklift Co. Ltd. og har forhandlere i ytterligere 36 land.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Knut Jacobsson startet Elitmaskiner i Göteborg i 1958. På den tiden produserte selskapet bare trucker til bruk innendørs. Elitmaskiner byttet navn til Atlet i 1966.

Firmaet begynte med å produsere jekketraller. Rundt 1960 var det elektriske støttebenstrucker og trucker med teleskopgafler som dominerte markedet. Så fant Knut Jacobsson opp den lavtløftende ledetrucken med nesten like stor løftekapasitet som teleskoptruckene. De lavtløftende ledetruckene brukes på steder med mindre plass, takket være de patenterte sidestabilisatorene.

Atlet begynte å tilby truckføreropplæring på 70-tallet. Den tekniske utviklingen fortsatte, og datastyrte simuleringer av lagerhåndteringsløsninger, automatiske trucker og mobile terminalsystemer ble lansert. Fra 1988 til 1994 deltok Atlet dessuten i et utviklingsprosjekt i samarbeid med leger og ergoterapeuter. Dette resulterte i Tergo®, en teleskoptruck med ergonomiske løsninger som miniratt og flytende armlener.

Nissan Forklift, et datterselskap av Nissan Motor Company, kjøpte Atlet AB i 2007. Nissan Motor Company videreutviklet sin industrimaskinavdeling og etablerte et nytt selskap, "Nissan Forklift Co., Ltd.", som eksisterer fra 1. oktober 2010.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]