Apache Maven

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Apache Maven er et byggesystem som primært blir brukt for Java-prosjekter, Ordet maven betyr «akkumulatur av kunnskap» på Yiddish.[1] Maven beskriver hvordan programvare bygges og dets avhengigheter. I motsetning til Apache Ant, bruker det konvensjoner for byggeprosedyren, og bare unntak må skrives ned. En XML-fil beskriver hvordan programvareprosjektet blir bygd, dets anhengigheter av andre eksterne moduler og komponenter, byggingens rekkefølge, kataloger og plug-ins. Det kommer med pre-definerte målsetninger for å utføre bestemte veldefinerte oppgaver, slik som kompilering av kode og dens pakking. Maven laster ned Java-biblioteker dynamisk, og plug-ins fra en eller flere oppbevaringssteder for programvare, slik som Maven 2 Central Repository og lagrer det i en lokal cache.[2]

Maven kan også bli brukt som byggesystem for prosjekter skrevet i C#, Ruby, Scala og andre programmeringsspråk. Maven utvikles av Apache Software Foundation, hvor det tidligere var en del av Jakarta-prosjektet.


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Suereth, Joshua and Farwell, Matthew. SBT in Action. Manning Publications. 2015. ISBN 9781617291272
  2. ^ Maven 2 Central Repository

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


informatikkstubbDenne informatikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.