Antarctic Meteorological Research Center

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Antarctic Meteorological Research Center (AMRC) er et antarktisk forskingsprosjekt under National Science Foundation (NSF) med base i Space Science and Engineering Center (SSEC) ved University of Wisconsin. AMRC ble startet som en forbindelse mellom UW-Madison det automatiske værstsjonprosjektet (AWS) og Man computer Interactive Data Access System (McIDAS), som også blir drevet av UW-Madison.

Behovet for satellittbilder fra geostasjonære og polarbanesatellittar over Antarktis bevirket at AMRC ble dannet. I dag skaper AMRC sammensatte satellittbilder og utfører forskning med disse bildene og andre observasjoner gjort av satellitter. I tillegg samler AMRC inn og sender ut data fra Antarktis, i tillegg til å arkivere dem, og fremmer forskning i Antarktis gjennom utdannelse. AMRC er en av de viktigste kildene til værdata fra Antarktis og områdene rundt.

Antarctic Meteorological Forecast Center (AMFC) ved UW-Madison ble starter opp samtidig og sender ut værvarsel for forskningsfartøy i nærheten av Antarktis.

Seogså[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]