Alliance for Arab Women

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Alliance for Arab Women eller Alliansen for arabiske kvinner (AAW) er en frivillig organisasjon med hovedbase i Egypt. Organisasjonen fungerer som en paraplyorganisasjon for et stort nettverk av mindre frivillige organisasjoner, og samarbeider med andre egyptiske og arabiske organisasjoner for å sikre kvinners rettigheter. Organisasjonen arbeider med å sikre grunnleggende sikkerhet for arabiske kvinner gjennom å påvirke politikk og lovgivning, og gjennom å tilby tjenester og programmer innenfor menneskerettighetene.

AAW ble registrert hos det egyptiske sosialdepartementet i 1987 under lov nr. 154, og ble re-registrert i henhold til lov nummer 184 av 2000. AAW har siden 1996 spesiell konsultativ status i FNs økonomiske og sosiale råd.[1] Organisasjonen ble valgt som koordinator for arabiske frivillige organisasjoner til å forberede og delta i den fjerde internasjonale konferansen om kvinner i Beijing i 1995, for å levere den arabiske NGO-uttalelsen i FNs generalforsamling i 2000.

AAW har sekretariatet sitt i Kairo, og filialer i øvre og nedre Egypt. Organisasjonens generalforsamling omfatter 100 medlemmer. Forsamlingen består av både menn og kvinner fra ulike arabiske land, som alle arbeider for å sikre kvinners grunnleggende rettigheter.

Prosjekter[rediger | rediger kilde]

Over hele Egypt har AAW siden 1987 initiert og gjennomført mer enn 70 prosjekter som omhandler menneskerettigheter og kvinners rettigheter. Organisasjonen tar sikte på å hjelpe en rekke samfunnsgrupper[hvilke?], både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

De viktigste satsingsområdene er fattigdom, helse, politisk deltakelse, utdanning, redusering av vold og kvinner i arbeidslivet.

Videre gjennomfører AAW også prosjekter for entreprenørskap og sysselsetting, miljø, kunst og kultur, samt kapasitetsbygging for lokale egyptiske NGOer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]