Alliance for Arab Women

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Alliance for Arab Women eller Alliansen for arabiske kvinner (AAW) er en frivillig organisasjon med hovedbase i Egypt. Organisasjonen fungerer som en paraplyorganisasjon for et stort nettverk av mindre frivillige organisasjoner, og samarbeider med andre egyptiske og arabiske organisasjoner for å sikre kvinners rettigheter. Organisasjonen arbeider med å sikre grunnleggende sikkerhet for arabiske kvinner gjennom å påvirke politikk og lovgivning, og gjennom å tilby tjenester og programmer innenfor menneskerettighetene.

AAW ble registrert hos det egyptiske sosialdepartementet i 1987 under lov nr. 154, og ble re-registrert i henhold til lov nummer 184 av 2000. AAW har siden 1996 spesiell konsultativ status i FNs økonomiske og sosiale råd.[1] Organisasjonen ble valgt som koordinator for arabiske frivillige organisasjoner til å forberede og delta i den fjerde internasjonale konferansen om kvinner i Beijing i 1995, for å levere den arabiske NGO-uttalelsen i FNs generalforsamling i 2000.

AAW har sekretariatet sitt i Kairo, og filialer i øvre og nedre Egypt. Organisasjonens generalforsamling omfatter 100 medlemmer. Forsamlingen består av både menn og kvinner fra ulike arabiske land, som alle arbeider for å sikre kvinners grunnleggende rettigheter.

Prosjekter[rediger | rediger kilde]

Over hele Egypt har AAW siden 1987 initiert og gjennomført mer enn 70 prosjekter som omhandler menneskerettigheter og kvinners rettigheter. Organisasjonen tar sikte på å hjelpe en rekke samfunnsgrupper[hvilke?], både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

De viktigste satsingsområdene er fattigdom, helse, politisk deltakelse, utdanning, redusering av vold og kvinner i arbeidslivet.

Videre gjennomfører AAW også prosjekter for entreprenørskap og sysselsetting, miljø, kunst og kultur, samt kapasitetsbygging for lokale egyptiske NGOer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]