Alliance Boots

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alliance Boots
Alliance Boots logo.svg
BransjeFarmasøytisk industri
Etablert31. juli 2006 i Zug
Opphørtfebruar 2015
MorselskapWalgreens Boots Alliance
Hovedkontor BernRediger på Wikidata
LandSveits
Produkt(er)Boots
Adm. dir. Stefano PessinaRediger på Wikidata
Nettsted Offisielt nettsted
Alliance Unichems stand under Farmasidagene 2006 Alliance Unichems første logo skulle symbolisere de fire kjerneverdiene; «Service, samarbeid, nyskapning, profesjonalitet» I 2006 brukte de den andre logoen bestående av to hjerter som til sammen danner et kors.
Boots stand under Farmasidagene 2011. Kjeden bruker nå Boots-logo og bygger om apotek i et nytt konsept.

Alliance Boots Ltd var et aksjeselskap som hadde virksomhet i 15 land. Selskapet ble dannet ved en fusjon mellom Alliance UniChem Plc og Boots-gruppen (Boots Group PLC) 31. juli 2006. 26. juni 2007 ble selskapet kjøpt av investeringsselskapet AB Acquisistions Limited og aksjen ble trukket fra notering på London-børsen to dager senere.

Utvikling i Norge[rediger | rediger kilde]

Alliance apotek i Arendal

Det tidligere selskapet Alliance Unichem kjøpte opp norske apotek for å danne en egen apotekkjede etter at den nye apotekloven trådte i kraft i 2001. I Norge fantes 138 Alliance-apotek (2008).

I 2006 fusjonerte Alliance Unichem og Boots til det nye selskapet Alliance Boots som nå (2014) har navnet Boots Norge AS.

I 2007 åpnet selskapet som første apotekkjede i Norge egen nettbutikk. Norges første «nettapotek» selger ikke legemidler (forbudt i Norge), og er derfor basert på handelsvarer fra apotek- og bandagistsortimentet, kosmetikk og hudpleieprodukter.

I 2008 åpnet de første Boots-apotekene i Norge; Bootsapotek Lillestrøm. Fra 2008 til 2011 ble så godt som alle Allianceapotekene bygget om til Bootsapotek og per juni 2012 har selskapet 146 Bootsapotek og ett Allianceapotek.

[rediger | rediger kilde]

Allianceapotekenes første logo besto av fire piler som skulle symbolisere kjerneverdiene. Den ble videreutviklet til en logo bestående av to hjerter som til sammen danner et kors og har en noe klarere symbolikk.[1]

Grossistvirksomhet[rediger | rediger kilde]

Alliance Boots eier grossistfirmaet Alliance Healthcare som leverer legemidler og andre varer til apotek, bandagister og kommunale sykehjem. Selskapet endret navn fra Holtung AS til Alliance Healthcare i 2009.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Apoteket, en møteplass med historie?» i Norges apotekerforenings tidsskrift Arkivert 28. september 2007 hos Wayback Machine. nr 3, 2006 s. 128-133

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]