Air Safaris

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Air Safaris
IATA: – ICAO:
Grunnlagt1959
HovedflyplasserLondon Gatwick lufthavn
FlyflåteHandley Page Hermes, Vickers VC.1 Viking
HovedkontorOld Terminal Building, London Gatwick lufthavn
NøkkelpersonerAlan Stocks

Air Safaris var et britisk rute- og charterselskap som eksisterte fra 1959 til 1962.

Historie[rediger | rediger kilde]

Air Safaris Limited ble dannet 26. november 1959 med fire-motors Handley Page Hermes og tomotors Vickers Viking passasjerfly for å drive rute- og charterflyvninger fra London Gatwick lufthavn. Det ble opprinnelig startet som Meredith Air Transport i 1952 med en Dakota. Sekskapet endret navn i november 1954 til African Air Safaris Limited, og i 1956 kjøpte det en Handley Page Hermes fra British Overseas Airways Corporation. Det anskaffet ytterligere to Vickers Viking i 1959 og flyttet til London Gatwick lufthavn som Air Safaris.

I 1960 ervervet selskapet transportdivisjonen i Don Everall Aviation som drev ruteflyging fra Birmingham Airport og et Viking-fly. Flyselskapet etablerte drifts- og vedlikeholdsbase på Hurn Airport i 1961. Selskapet opererte charter fra de fleste britiske flyplasser, men i 1961 opphørte virksomheten.

Da selskapet la ned driften 2. november 1961 hadde de fem Hermes og åtte Viking samt 200 ansatte som fikk formell melding om at selskapet skulle avvikle på grunn av økonomiske vanskeligheter. En representant fra selskapets styre sa at de hadde prøvd å redde selskapet, men den følgende uken ble en bobestyrer oppnevnt.

På et kreditormøte 29. januar 1962 ble det opplyst at selskapets gjeld var 521 073 pund. Svikten i selskapet ble tilskrevet for lite kapital og for rask ekspansjon, tap av inntekt mens flyene var under reparasjon, høye lønnskostnader og høye leieutgifter for flyene ble også nevnt. Da selskapets eiendeler kun ville dekke gjelden ble det overlevert bobestyreren.

Flytyper brukt av selskapet[rediger | rediger kilde]

Air Safaris' Hermes på Manchester Airport i 1961