Ahmed Subhy Mansour

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ahmed Subhy Mansour
Ahmed Subhi Mansour.jpg
Født1. mars 1949 (70 år)
Kafr Saqr
Utdannet ved Al-Azharuniversitetet
UtdannelseB.A (Highest Honors; 1973)
M.A. (Honors; 1975)
Ph.D (Highest Honors; 1980)
Beskjeftigelse Islamsk lærd og geistelig
Nasjonalitet Egypt

Ahmed Subhy Mansour også kjent under navnet Ahmad Subhi Mansur (født 1. mars 1949 i Abu Harair i Sharqia i Egypt) en egyptiskfødt bemerket islamsk lærd og geistlig muslim.

Mansour har omfattende ekspertise innenfor islamsk historie, kultur, teologi og politikk. Mansour etablerte en liten egyptisk sekt som verken var sunniislam eller sjiaislam, og Mansour ble forvist fra Egypt, og han bosatte seg i USA som en politisk flyktning. Mansour var en offentlig talsmann for demokrati og menneskerettigheter i Egypt gjennom mange år og derfor ble han isolert av islamske ekstremister, geistlige og han forfulgt av den egyptiske regjeringen.

Mansour ble arrestert og satt i en periode i fengsel for hans mange liberale politiske, religiøse og sosiale synspunkter. Hans liberale synspunkter var ikke akseptabelt for de religiøse myndighetene som også kontrollerte flere av programmene til universitetet som Mansour var ansatt ved. Mansour søkte om og han fikk innvilget politisk asyl i USA i 2002. Mansour har vært gjesteprofessor på et stipendiat ved National Endowment for Democracy og ved Human Rights Program ved Harvard Law School. Siden han ankom USA i 2002, har Mansour hatt en rekke vitenskapelige stillinger.