Hopp til innhold

Aaron Irving

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Aaron Irving
Født3. mars 1996Rediger på Wikidata (28 år)
Edmonton
BeskjeftigelseIshockeyspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetCanada
SportIshockey[1]
PosisjonForsvarsspiller[2]
Høyde185 centimeter[2]
Klubb(er)Everett Silvertips
HC Sparta Praha[3]

Aaron Irving (født 3. mars 1996 i Edmonton) er en kanadisk ishockeyspiller som spiller for HC Sparta Praha i den tsjekkiske eliteserien. Han startet sin seniorkarriere i den amerikansk-canadiske ligaen AHL i sesongen 2015/2016 for Milwaukee Admirals hvor han fikk en opptreden. Påfølgende sesong spilte han kun juniorhockey, før han sesongen deretter fikk fart på sin hverdag som proffspiller, med 60 kamper i ECHL for Kalamazoo Wings og en opptreden i AHL for Utica Comets.

I forkant av sesongen 2018/2019, valgte han å reise videre til Europa, og hans første klubb utenfor Nord-Amerika ble Storhamar Hockey. Han spilte han såpass godt under oppholdet på Hamar, at klubber i den svenske toppligaen SHL ble interesserte. Til slutt ble han presentert som spiller for Örebro HK etter en sesong i norsk hockey. Også i Sverige skulle han bli en sesong, før tsjekkiske eliteserieklubben HC Litvínov sikret seg hans tjenester.

Etter to sesonger i Tsjekkia, ble det en tur til Finland, Liiga og klubben SaiPa. Mesteparten av sesongen 2022/2023 ble tilbragt her, men når våren begynte å banke på døren, signerte han for sveitsiske HC Davos som spilte i toppserien National League (Sveits). Irving fikk med seg de siste seriekampene og sluttspillet. Da sesongen var over, var han igjen på utkikk etter en ny klubb, og valget falt på tsjekkiske Sparta Praha.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Elite Prospects, Eliteprospects.com spiller-ID 84245, besøkt 27. mai 2022[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b https://www.hcsparta.cz/soupiska.asp?sezona=2024; besøksdato: 8. august 2023; utgiver: HC Sparta Praha.
  3. ^ HC Sparta Praha, www.hcsparta.cz, besøkt 8. august 2023[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata