A Mother’s Confession

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
A Mother's Confession
Generell informasjon
GenreExploitation film, stumfilm
Utgivelsesår1915
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiIvan Abramson Rediger dette på Wikidata
ManusIvan Abramson Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeChristine Mayo Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1915
Eksterne lenker

A Mother's Confession er en amerikansk stumfilm fra 1915, regissert av Ivan Abramson.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Henry Patterson bor i Chicago sammen med sin kone, Lola, og deres sønn Harold. Men han mottar urovekkende nyheter om gruve-interessene hans i Denver. Han reiser dit for å undersøke videre. Men for å unngå publisitet, tar han på seg det fiktive navnet Henry Donovan. Men i Denver oppdager han at gruven er fullstendig verdiløs. Han møter også Louise Douglas, en velstående kvinne, som snart blir romantisk tiltrukket av ham. Hun gjør tilnærmelser om ekteskap, uvitende om hans virkelige identitet - og at han allerede er gift med en annen kvinne. Henry, i tro på at han kan redde familien sin fra fattigdom, gifter seg med Louise. Han finner også på unnskyldninger til Lola, som han fremdeles elsker, for å begrunne hans lange fravær.

Etter hvert føder Louise en datter, Muriel. Månedene forlenges til år, og Lola har i sin ensomhet dannet et sterkt vennskap med Fred Warren - en artist, som hun poserer for. Kunstneren, som tror at Lola er enke, forsøker å presse henne til å gifte seg med ham. Avslagene hennes vekker hans mistanker, frem til Lola en dag mottar et brev som opprører henne - noe Warren også legger merke til. Brevet viser seg faktisk å komme fra ektemannen hennes, en tilståelse for hans bigami med Louise. Warren får tak i brevet, og lærer om hemmeligheten hennes. I mellomtiden har Louise betrodd Henry en stor sum penger, som hun ønsker at han skal bruke på investeringer i New York.

Men han reiser i stedet hjem til sin kone, i Chicago. Men Warren kommer plutselig på besøk, og rasende fordømmer han Henry. I deres påfølgende konfrontasjon, trekkes en pistol som går av. Warren beordrer deretter Lola vekk fra åstedet. Warren kontakter deretter politiet, og påstår at han var Henrys morder. Louise, varslet av politiet om ektemannens dødsfall, kommer også til Chicago. Hun får tillatelse av politiet til å møte ektemannens morder, og kommer inn i cellen hans med et skjult våpen. Men der lærer hun for første gang sannheten, og ønsker derfor å hjelpe Warren under rettssaken hans.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Christine Mayo som Lola Patterson.
  • Otto Kruger som Harold Patterson
  • Margaret Adair som Muriel Warren
  • Austin Webb.
  • Carrie Reynolds.
  • Sidney Mason.
  • Ned Nye.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]