Åsgårdstrandsdagene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Åsgårdstrandsdagene er en byfest i Åsgårdstrand som går over tre dager til ende den andre helgen i juni hvert år.

Åsgårdstrandsdagene er registrert som en stiftelse i Enhetsregisteret og med ca. 100 frivillige støttespillere og godt samarbeid med andre lokale foreninger, har dette etter hvert blitt en stor organisasjon som både skaper liv og røre for store og små, men også bidrar til det gode miljø og fellesskap som er i byen.

Overskuddet fra dagene går tilbake til foreninger og organisasjoner i Åsgårdstrand. Rammen rundt dagene er konsert i Munchparken, markedsboder, gatemusikanter, caféer, boder, konkurranser for store og små, kunstutstillinger og ikke minst, opptoget under avslutningen av dagene.

Åsgårdstrandsdagene gjennomføres samtidig som Færderseilasen og det er et fantastisk syn å se alle båtene på fjorden, vanligvis fredag kveld på vei ut og når de er på vei til Horten på lørdag.

Historie[rediger | rediger kilde]

Ettersom Åsgårdstrand ligger ved sjøen er det naturlig at det var den nyoppstartede Åsgårdstrand Sjømannsforening som tok initiativ til Åsgårdstrandsdagene i juli 1946.

I de første årene var dette en formidabel suksess, byen sto på hodet med både tivoli og gode opptog. Men, i 1963 dabbet interessen av, det ble et for stort løft for alle de ildsjeler som var involvert.

Årene gikk og det begynte å nærme seg 100 år siden Edvard Munch for første gang besøkte Åsgårdstrand, en begivenhet man behørig burde feire. Kreativiteten slo ut i full blomst og i 1988 ble det på nytt etablert et styre og Åsgårdstrandsdagene ble tatt opp igjen i 1989.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]