(The) Rock and Roll Waltz

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«(The) Rock and Roll Waltz» er en amerikansk populærmusikksang med melodi av Shorty Allen og tekst av Roy Alfred. Den ble skrevet i 1955.

Sangen blir fortalt ut fra synspunktet til en tenåring som kommer tidlig hjem fra et stevnemøte og oppdager foreldrene som forsøker å danse til én av hennes rock and rollplater. Uten å ha en referanseramme forsøker paret å danse vals til musikken.

Innspillingen med Kay Starr ble utgitt av RCA Victor Records med katalognummer 47-6539[1]

Den ble den første innspilligen av betydning for RCA Victor Records etter at hun forlot Capitol Records. Hun hadde et antall mindre listeplasseringer for RCA Victor Records i 1955, innbefattet «Good and Lonesome» og «Turn Right». Hun trodde det var en spøk da A&R-staben i RCA Victor Records hadde plukket ut «(The) Rock and Roll Waltz» til henne. Den var så annerledes fra det hun pleide å spille inn på plate. Selv om sangen ble en nummer én-hit og millionselger, og hun kom til å elske den i tidens løp, var den aldri en sang som folk bad henne om å synge på noen av hennes liveopptredener i den tiden den var populær.

Ann-Margret spilte inn sangen og ga den ut på albumet The Vivacious One i 1962. Sangen ble også gitt ut på b-siden av singelen There'll Be Some Changes Made senere samme år.

Svensk versjon[rediger | rediger kilde]

Psevdonymet Hello har skrevet en svensk tekst. Den svenske tittelen er «Rock and roll-valsen».

Innspilling[rediger | rediger kilde]

  • Simon Brehm, sang, Simon Brehms orkester. Utgitt på singlen Karusell KFF KFF 159 i 1956.

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Arne Bendiksen har skrevet en norsk tekst.

Innspillinger[rediger | rediger kilde]

År Sangtittel Artist Tekstforfatter Platetype Platemerke og katalognumer
1956 «Rock-and-roll-valsen»[2] Sølvi Wang med Philips danseorkester Arne Bendiksen 78-plate Philips P 53062 H
1956 «Rock and Roll vals»[2] Kari Corneliussen med Carsten Kloumans orkester Arne Bendiksen 78-plate His Master's Voice AL 6016

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ KAY STARR DISCOGRAPHY 1955-1981
  2. ^ a b Se plateetiketten