Yani Tseng

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Yani Tseng
Født23. jan. 1989Rediger på Wikidata (35 år)
Guishan District
BeskjeftigelseGolfspiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedNational Taiwan Sport University
NasjonalitetTaiwan
SportGolf

Yani Tseng (født 23. januar 1989) er en profesjonell golfspiller fra Taiwan som spiller på LPGA-touren.

Etter en kort amatørkarriere, ble Tseng profesjonell i januar 2007. Hun vant en turnering på damenes Asia-tour, og en turnering på den mindre, kanadiske profesjonelle touren. For å få innpass på den mer lukrative LPGA-touren, måtte hun gjennom en kvalifiseringsturnering, også kalt qualifying school. Hun endte på sjetteplass, som var bra nok for å få spillerettigheter på LPGA-touren sesongen 2008.

Allerede den første sesongen vant hun en major-turnering, LPGA Championship, i omspill med svenske Maria Hjorth. Hun var da den yngste som hadde vunnet denne turneringen. Hun hadde i alt ti topp-ti-plasseringer denne sesongen, hvorav fem andreplasser, og endte sammenlagt på tredjeplass på touren i inntjente penger, i tillegg til at hun ble kåret til årets nykommer. Allerede i mars 2009 passerte Tseng $2 000 000 i inntjente penger etter bare et drøyt år og 32 turneringer på LPGA-touren. I mai vant hun LPGA Corning Classic, hennes andre seier på LPGA-touren.

I 2010 vant hun sin tredje LPGA-seier, og sin andre major-turnering, da hun slo Suzann Pettersen med ett slag for å vinne Kraft Nabisco Championship. Tseng vant syv turneringer på LPGA-touren i 2011.

Tseng har også flere seire på Ladies European Tour, den første var Women's Australian Open, en turnering der både LET og den australske kvinnetouren står som arrangører. I tillegg har hun flere seire både på den asiatiske og den taiwanske kvinnetouren.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Seire på LPGA-touren[rediger | rediger kilde]

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

  • Årets spiller, LPGA-touren: 2010, 2011

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]