Winglet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Et fly fra Norwegian med winglet

Winglets er navnet på de oppovergående, aerodynamiske finnene, som sitter på enden av hovedvingen på enkelte moderne passasjerfly og seilfly. Man designer vingene med winglets for å få en bedre ytelse (f.eks. drivstofføkonomi), da de gir mere oppdrift til den ytterste delen av vingen, pluss at de hjelper til med å ødelegge bremsende virvelstrømmer av luft, som ellers dannes bak den ytterste delen av vingen.

Typer[rediger | rediger kilde]

Man deler normalt winglets inn i tre hovedtyper:

  • Blended winglets som er en forlengelse av vingens form.
  • Raked wingtips som er en winglet som horisontalt gir vingetippen større areal og mindre «drag».
  • Wingtip fences som er en vertikal winglettype som rekker like mye opp på både over og undersiden av vingen. Brukes hos blant annet Airbus.

Utbredte flytyper med markante winglets[rediger | rediger kilde]


Blended winglets i praksis[rediger | rediger kilde]

Reduksjonen i drivstofforbruk og CO2-utslipp er beregnet til mellom 2,5 % for Boeing 737-800 og 4,4 % for 767-300ER.[1] Virkningen skal være størst når flyene holder marsjfart[2]. Winglets hevdes å gi mindre støy, og at støysonene ved flyplassene kan redusere med opptil 6,5 % ved avgang.[3] Støymålinger viser at resultatet på ingen måte er entydig, og at 737-800 både med og uten winglets støyer mer enn den jevnstore Airbus A 320.[4] Både gamle og nye fly kan utstyres med winglets.


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ William Freitag og E. Terry Schulze 2009: Blended Winglets Improve Performance; www.boeing.com/commercial/aeromagazine.
  2. ^ http://annualreport.norwegian.no/2009/the_environment
  3. ^ William Freitag og E. Terry Schulze 2009: Blended Winglets Improve Performance; www.boeing.com/commercial/aeromagazine.
  4. ^ Henning Arps, Andreas Hermann m.fl., 2006: Verschärfung der Lärmgrenzwerte von zivilen Strahlflugzeugen unter besonderer Berücksichtigung des Zusammenhangs zwischen den Lärm- und Schadstoffemissionen von Strahltriebwerken (FKZ 202 54 131) - Endbericht - Darmstadt, August 2006; http://www.umweltdaten.de/publikationen/fpdf-l/3186.pdf


Kilder[rediger | rediger kilde]