Wikipedia:Tinget/Arkiv/2013-31

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Ny plugin til wordpress: Wikipedia for tag pages[rediger kilde]

Jeg har laget en plugin for wordpress som kan være av interesse for de av dere som er interessert i å integrere wikipedia med wordpress-sider. Pluginen heter Wikipedia for tag pages og kan lastes ned fra wordpress sine pluginsider. Denne pluginen matcher tag-sidene på wordpress med wikipediaartikler og har støtte for flere språk. Jeg har skrevet en liten sak om den på voxpublica.no der man også kan se den i aksjon.

--Haldaug (diskusjon) 23. jul 2013 kl. 00:44 (CEST)

Det finnes et API-kall for mobilklienter som muligens gir et bedre utlegg når du legger artikkelen i en høyremarg. Jeg har ikke sett på koden din så jeg vet ikke hva du gjør, kanskje er det dette kallet du bruker. Det er også mulig å lage lenker i brødtekst på Wordpress, men det er ikke helt enkelt å skille relevante lenker til Wikipedia fra de som ikke er relevante. Riktig sted for innlegg som ikke trenger en avgjørelse er forøvrig Wikipedia:Torget. — Jeblad 23. jul 2013 kl. 06:09 (CEST)
Vi har mange artikler som kun skilles med en parentes i tittelen og disse kan skape problemer i din løsning. Det vil si at Levenshtein avstanden kan bli større for en ønsket artikkel enn for en uønsket. I andre sammenhenger er det brukt cluster analyse for å finne riktig artikkel, men dette er en tung beregning. Får du gode nok treff så fortell oss om det, kanskje kan vi bruke idéen i andre sammenhenger.
En ting du bør gjøre er å sette maxage og smaxage slik at dine spørringer caches av klient og server. Jeg ville satt dem til 600 og 1200. Det vil si at klienten gjenbruker gamle data i 10 minutter før serveren blir spurt og denne gjenbruker gamle data i 20 minutter. — Jeblad 23. jul 2013 kl. 07:04 (CEST)
Hei, takk for tips. Skal jeg flytte innlegget til torget eller pleier moderator å gjøre det? Jeg har ikke fått testet treffsikkerheten til pluginen så mye enda, da siden jeg har lagt den inn på ikke har så mange tags.
Jeg har fått lagt inn maxage og smaxage i spørringen, og dette rulles ut i 1.3-releasen. Viktig med caching! --Haldaug (diskusjon) 25. jul 2013 kl. 14:03 (CEST)
Tror ikke det er nødvendig å flytte innlegget. Takk for at du la inn bruk av caching i API-kallet, det er viktig å være snill med serverene! — Jeblad 26. jul 2013 kl. 15:55 (CEST)

Har testa han ut på http://www.bepsays.com/ og han treff bra. Måtte hacke litt for få det til å sjå bra ut (div.class=sidebar-box + fjerne ul/li (eg hentar ut berre 1 artikkel, og med mitt stilsett blir det for mykje innrykk i den smale boksen) + fjerna tittel og bilde (fint om dette kunne vore ein opsjon - men eg ser i Camilla Collet-dømet ditt at tittelen har sin misjon - men bildet blir for lite). Det éinaste aberet her (som vel er slik det er) er at malar ikkje blir ekspanderte, men det er vel eit argument for å ikkje bruke malar i ingressar. --Bep (diskusjon) 28. jul 2013 kl. 19:41 (CEST)

Maler blir ikke ekspandert i det aktuelle api-kallet, det må eventuelt endres om det skal skje. Kallet returnerer en nedstrippet versjon av wikiteksten. Det er mulig å gjøre et ekstra kall for å få alle maler utviklet, eventuelt håndtert slik det blir gjort for mobiler. — Jeblad 29. jul 2013 kl. 18:56 (CEST)