Wikipedia:Tinget/Arkiv/2013-27

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Lyst til å være Wikipedian in Residence?[rediger kilde]

Arkivverket søker en Wikipedian-in-Residence til å bistå arkivverket med å styrke arkivfeltet, og bidra med arkivressurser til Wikipedia, med arbeidssted på Riksarkivet i Oslo. For fullstendig utlysning, se annonsen hos Wikimedia Norge. Søknadsfrist er 21. juli 2013. Bjoertvedt (diskusjon) 3. jul 2013 kl. 22:49 (CEST)

Jeg synes dette er et så bra og viktig tiltak for oss at vi bør kjøre sitenotice for å gjøre det kjent for så mange som mulig. Trenger ikke kjøre det så lenge, et par-tre dager bør være en god hjelp. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 4. jul 2013 kl. 01:05 (CEST)

Irritasjoner i redigeringsbildet[rediger kilde]

Det er et par designting som irriterer meg i redigeringsbildet. Jeg lurer på om a) det er gode grunner for å ha det på den irriterende måten; b) det er mulig/enkelt for et lokalt prosjekt å endre det.

Ting 1: Ved forhåndsvising kommer kategoriene heilt nederst i bildet, dvs under redigeringsruta. Jeg må vedgå at jeg i blant glemmer å rulle heilt ned for å sjekke dem. Kan de flyttes til over redigeringsruta, slik at alt vi gjør, ses samla?

Ting 2: Logikken rett under redigeringsruta virker svak. Først ruter for overvåking og mindre endringer, så koordinater og så knappen for lagre. Igjen en innrømmelse: Det hender at jeg klikker først på mindre endring og så på koordinat istf lagre. Jeg ville flytta koordinat lenger ned. Det gjør den dessverre mindre synlig og tilgjengelig, men jeg antar at vi er nokså få og litt spesielt interesserte som bruker den uansett.

Hilsen GAD (diskusjon) 4. jul 2013 kl. 07:55 (CEST)

(avsporing)Et tips hvis du har lyst til å rydde opp i ditt personlige redigeringsvindu er å legge inn den nederste cssnutten her i din egen vector.css-fil. (eventuelt kan jeg hjelpe deg med det). Det fjerner den lange teksten om lisensiering under redigeringsvinduet
(tilbake på spor) Jeg er enig med at logikken kunne vært bedre der, hva hvis du tar en liten research runde til andre wikipediaer, svensk, dansk, engelsk etc, og ser om det er noen gjennomtenkte løsninger vi kan kopiere. Profoss (diskusjon) 4. jul 2013 kl. 09:33 (CEST)
Det er noen grunnleggende regler for brukergrensesnitt, og en av de mest sentrale er at ting bør stå på fast plass. Koordinatlinja er et problem, men mest fordi den bruker en uvanlig arbeidsflyt. Det burde vært et koord-verktøy i verktøylinja med en dialog hvor en fyller inn koordinatene. Grunnen til at dette er som det er tror jeg kommer av at koden er nokså gammel og fra tiden før vi brukte jQuery. — Jeblad 4. jul 2013 kl. 15:40 (CEST)