Wikipedia:Kandidatsider/Min nordiske reise

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Min nordiske reise[rediger kilde]

Vår egen «ancient mariner», Ulf Larsen har hatt en raptus som gammelfeministisk reisende, og har oversatt en interessant artikkel om en interessant bok. Artikkelen er «featured» på engelsk. Jeg anbefaler anbefalt. --MHaugen 16. jan 2008 kl. 21:20 (CET)

Anbefalt[rediger kilde]

  1. For For MHaugen 16. jan 2008 kl. 21:20 (CET)
  2. For For --SPQR 18. jan 2008 kl. 01:19 (CET)
  3. For For --Jarvin 18. jan 2008 kl. 21:32 (CET)
  4. For For Grrahnbahr 19. jan 2008 kl. 17:13 (CET)

Kommentarer[rediger kilde]

Noe småtteri; noen av referansene er ikke oversatt, mens andre er det. Skjønner forresten ikke hvorfor denne ikke er nominert til utmerket. Selv om den ikke skulle være fiks ferdig til utmerket, ville tilbakemeldinger muliggjort løfting av artikkelens kvalitet til utmerket nå, eller evt senere, hvis noen vil ta tak i artikkelen senere. Vi gjør egne vuderinger her, men en artikkel som er godt nok skrevet på engelsk til å oppnå FA-status, skal i regelen holde til å bli utmerket her dersom språk og oversetting er bra nok. Grrahnbahr 17. jan 2008 kl. 18:03 (CET)

Skal gå over referansene. Jeg foreslo for Morten at den gikk til anbefalt og det synes jeg bør holde i denne omgang, er ikke sikker på hvor bra den engelske originalen er oversatt. Det er tildels krevende språk og følgelig synes jeg det blir vel mye å gå for utmerket. Som oversetter og hovedbidragsyter er ihvertfall jeg meget godt fornøyd om den passerer til anbefalt! mvh - Ulf Larsen 17. jan 2008 kl. 22:47 (CET)
Det finnes en omfattende norsk forskningslitteratur om forfatteren og boka. Så lenge dette ikke er innarbeidet i artikkelen er det vanskelig å foreslå mer enn «anbefalt». Jeg sier ikke dette for å undergrave Ulfs jobb med artikkelen, men slike tilføyelser i løpet av oversettelsen kan jo være en indikator på skillet mellom anbef og utm. --MHaugen 18. jan 2008 kl. 01:42 (CET)
Er litt på siden av artikkelen på norsk, som jeg synes er bra oversatt. Er glad for MHaugen legger merke til hvor utfyllende artikkel er med tanke på tilgjengelig litteratur, er ikke alltid det første man tenker på. Hvis det er mangler i den engelske artikkelen, kan det være lurt å påpeke det der. Denne artikkelen er en del av en Featured Topic, og de vil trolig gjøre alt for å opprettholde FA-status for artikkelen. Grrahnbahr 19. jan 2008 kl. 17:18 (CET)