Whipsnade Zoo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Neshorn i et av anleggets store friområder
Soldatara i Whipsnade Zoo

ZSL Whipsnade Zoo er en zoologisk hage som ligger ved Whipsnade, nær Dunstable, i Bedfordshire, England. Den ble etablert i 1931 og eier er Zoological Society of London (ZSL), som også eier ZSL London Zoo.

Whipsnade Zoo het opprinnelig Whipsnade Park Zoo, men byttet navn i 1988 til Whipsnade Wild Animal Park. Fra mars 2007 er imidlertid navnet ZSL Whipsnade Zoo. .

Anlegget omfatter 2,4 kvadratkilometer og er dermed en av de største dyrehaver i Europa. Størrelsen gjlør at enkelte dyreinnhegninger kan besiktiges fra bil. Dyrehagen har dessuten en busservice og en smalspors jernbane. Her er det mer enn 6000 dyr, hvorav flere er i fare i det ville. De fleste avdyrene er i store innhegninger. Noen får gå helt fritt rundt overalt, som påfugler, wallabyer og marer.

Det zoologiske selskap som eier dyrehaven ble stiftet i 1826 av Stamford Raffles. Hundre år etter ble selskapets daværende leder, Sir Peter Chalmers Mitchell, ved et besøk i Bronx Zoological Park, inspirert til å anlegge noe lignende i Storbritannia. Dermed ble et stort nok område anskaffet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]