Veøy Buss

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Veøy Buss er et busselskap som viderefører rutetrafikken fra tidligere Veøy Billag og Rauma Billag. Selskapet har hovedkontor på Åndalsnes.

Forhistorie[rediger | rediger kilde]

Veøy Buss ble stiftet i 2001 for å drive bussrutene i de to tidligere selskapene. Selskapet eies av Veøy AS som først og fremst driver godstrafikk. Nøkkeltall (2016): 28 ansatte, ca. 20 personbusser og omsetning (2014) var ca. 33,6 millioner kroner.[1]

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Selskapet kjører person- og skoleruter i Rauma kommune og deler av Molde kommune. Hovedaktiviteten er personrutene Molde-Åndalsnes. Disse korresponderer med alle tog på Raumabanen. Selskapet deltok også i Dag- og Nattekspressen Ålesund/Molde-Åndalsnes-Dombås-Lillehammer-Oslo i regi av NOR-WAY Bussekspress, men denne ruta ble nedlagt våren 2012 etter stor trafikksvikt. I tillegg har Veøy Buss i sommersesongen stor aktivitet med kjøring av cruisebåtpassasjerer, med utgangspunkt i Åndalsnes og andre cruisebåthavner i Møre og Romsdal.

Videre drift av bussruter[rediger | rediger kilde]

Alle bussrutene Veøy Buss trafikkerer ble i 2015 lagt ut på anbudskonkurranse. Rutene ble lagt inn i en kontrakt for rute- og skolekjøring i Rauma og Vestnes kommune, samt ekspressbussruten mellom Molde og Åndalsnes. Veøy Buss vant konkurransen om denne kontrakten som trer i kraft 1. januar 2017. Det betyr at selskapet får utvidet ruteområde til også å omfatte Vestnes kommune. I alt omfatter dette vel 1,2 millioner rutekilometer per år. Kontrakten gjelder for 10 år.[2]
I forbindelse med omlegging til anbud på busstrafikken blir også turistruta Åndalsnes-Trollstigen-Valldal-Eidsdal-Geiranger lagt til anbudet for Rauma og Vestnes. Fra sommeren 2016 vil Veøy Buss overta denne turistruta som trafikkeres i tidsrommet juni-august.

Referanser[rediger | rediger kilde]