Bruker:Sjakkalle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei! Jeg er en sjakkinteressert Bergenser, men bor nå i Haugesund. Navnet «Sjakkalle» kommer ifra den (dårlige) sjakksetningen om at man skal «altid gi en sjakk hvis man kan, det kan være matt. Uansett er det bedre å sjakke og så tape enn å tape og aldri ha sjakket». Rådet stod visst postet opp sammen med en del andre regler for kafésjakk i New York, sammen med bl.a. «Aldri tenk før du trekker. Trekk først, og tenk etterpå er vanligere, og du kan alltid trekke tilbake. Men, din motstander må ikke få lov til å trekke tilbake sine trekk.» og «Slå brikkene ned i bordet når du trekker. Det skremmer motstanderen».

Wikipedia:Babel
Babel-brukerinformasjon
no-N Denne brukeren behersker norsk (bokmål)morsmålsnivå.
en-N This user has a native understanding of English.
Brukere etter språk
Denne brukeren kommer fra
Bergen.
Denne brukeren bor i
Rogaland.

Aktivitet[rediger | rediger kilde]

  • Er aktiv på den mer intense engelske Wikipedia, men jeg trekker meg nå og da tilbake til rolige farvann som her på no. Skriver nå og da nye artikler og utvider en del stubber nå og da. I tillegg er det av og til greit å være med i kampen mot hærverk. (Heldigvis mindre av dette på no: enn på en:.)
  • Hva angår sletting regner jeg meg selv som moderat, selv om jeg nok argumenterer oftere for sletting enn for beholding. Har inntrykk av at den norske Wikipedia er noe mer «inklusjonistisk» generellt sett enn den engelske.
  • Jeg er opptatt av at spilleregler følges. Ikke til det punktet hvor det blir så byråkratisk at det er teit, men ihvertfall slik at alle som vil komme med seriøse innlegg kan få uttalt seg og regne med å bli respektert.
  • Interessene mine er for det meste innenfor sjakk, men også transport og politikk interesserer meg.