Tubular Bells III

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tubular Bells III
Artist, bandMike Oldfield
Utgitt31. august 1998
StudioIbiza Studio
SjangerProgressiv rock
Lengde00:46:38
SpråkIngen språklig innhold
PlateselskapWarner
Produsent(er)Mike Oldfield
Plass i kronologi
Voyager
(1996)
Tubular Bells III
(1998)
Guitars
(1999)

Tubular Bells III er det 18. albumet av Mike Oldfield, utgitt i 1998 av Warner Music UK. Albumet er en oppfølger til Oldfields Tubular Bells fra 1973 og Tubular Bells II fra 1992, og ble gitt ut på 25-årsjubileet for det originale Tubular Bells-albumet.

Oldfield lagde albumet mens han bodde på Ibiza, og har sagt at inspirasjonen til noen av albumets elektroniske elementer kom fra musikkstilen som ble spilt på øyas barer og klubber.

I motsetning til Tubular Bells II følger ikke dette albumet mønsteret med de to lange stykkene fra originalen, men refererer i stedet til noe av musikken fra det albumet. For eksempel refererer «The Source of Secrets» til «Introduction»-delen av det originale albumet, og «Far Above the Clouds» refererer til «Finale»-delen av «Tubular Bells (Part One)».

Sporliste[rediger | rediger kilde]

Alle spor av Mike Oldfield.

Side en[rediger | rediger kilde]

  1. «The Source of Secrets» – 5:35
  2. «The Watchful Eye» – 2:09
  3. «Jewel in the Crown» – 5:45
  4. «Outcast» – 3:49
  5. «Serpent Dream» – 2:53
  6. «The Inner Child» – 4:41

Side to[rediger | rediger kilde]

  1. «Man in the Rain» – 4:03
  2. «The Top of the Morning» – 4:26
  3. «Moonwatch» – 4:25
  4. «Secrets» – 3:20
  5. «Far Above the Clouds» – 5:30

Tidlig versjon[rediger | rediger kilde]

Oldfield har uttalt at han opprinnelig spilte inn over 70 minutter med musikk for Tubular Bells III, men kuttet den ned til 46 minutter og 38 sekunder. En tidlig versjon av «Man in the Rain» ble skrevet i 1983, kort tid etter «Moonlight Shadow», og ligner sangen i stil. En tidlig versjon av «The Source of Secrets» finnes på samlealbumet Mike Oldfield XXV.

Konsertopptreden[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Tubular Bells III Live

4. september 1998, på dagen seks år etter premieren på Tubular Bells II ved Edinburgh Castle, holdt Oldfield en premiekonsert for Tubular Bells IIIHorse Guards Parade i London foran rundt 7000 mennesker. Mye av forestillingen ble holdt under kraftig regn. Konsertversjonen av det komplette albumet fra premieren er tilgjengelig på den doble DVD-en Tubular Bells II / Tubular Bells III.

Live Then & Now 1999-turneen var en del av promoteringen av dette albumet og hans følgende album, Guitars.

27. juli 2012, ved åpningsseremonien av sommer-Sommer-OL 2012, fremførte Mike Oldfield utdrag av Tubular Bells, «Far Above the Clouds» og «In Dulci Jubilo». Dette sporet ble senere gitt ut på Isles of Wonder-albumet og som en begrenset utgave på blå/rosa vinylsingel.

Plateomslag[rediger | rediger kilde]

Omslagsbildet er Oldfields varemerke, en rørklokke i sølv, basert på det originale Tubular Bells-albumomslaget fra 1973, på en grå bakgrunn. Selve kunstverket inneholder ingen tekst, og det ble satt et klistremerke med Oldfields navn og albumtittelen på den ytre emballasjen. Foto av Andy Earl, portrettfoto av Simon Fowler. På omslaget står det "Terrible, wonderfull, crazy, perfect".

Hitliste og salgstall[rediger | rediger kilde]

Tubular Bells III er den av de tre viktigste Tubular Bells-albumene som solgte minst, og kom som høyest på 4.-plass på de britiske listene. De to forgjengerne kom begge på 1.- plass. Albumet møtte blandet kritikk, blant annet ble den veldig tydelige likheten mellom «Man in the Rain» og hiten «Moonlight Shadow» noen ganger tolket som om Oldfield som prøvde å resirkulere gamle slagere.

Lister (1998) Posisjon
Storbritannia 4
Land Sertifisering Sertifiserte salg
Spania (PROMUSICAE) 4 × Platina 400 000
Storbritannia (BPI) Gull 100 000

Vokalister[rediger | rediger kilde]

På sporene «The Source of Secrets», «Jewel in the Crown» og «Secrets» er Amar vokalist. Oldfield synger selv på «Outcast». «The Inner Child» har sangeren i Luar Na Lubre, Rosa Cedrón som vokalist og «Man in the Rain» ble sunget av den irske folkesangeren Cara Dillon, kreditert som «Cara from Polar Star» (som var et kortvarig navn for et prosjekt hun var involvert i på den tiden), med tilleggsvokal av Heather Burnett. Konsertversjonen av «Man in the Rain» ble for det meste sunget av Helen Pepsi DeMacque, også på London Premiere of Tubular Bells III (1998). «Far Above the Clouds» har Clodagh Simonds som fremfører hovedvokalen mens barnevokalen fremføres av Francesca Robertson.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]