Tresfjord skule

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tresfjord skule
LandNorge
KommuneVestnes
Beliggenhet
Kart
Tresfjord skule
62°31′17″N 7°07′36″Ø

Tresfjord skule var en kombinert barne- og ungdomsskole i Vestnes kommune i Møre og Romsdal.[1] På barnetrinnet hadde skolen elever fra Tresfjord og Daugstad, på ungdomstrinnet kom elevene i tillegg fra Vikebukt. I 2011 hadde skolen 105 elever.[trenger referanse]

Skolens motto var «Vi vil arbeide for å skape eit trygt og stimulerande lærings- og oppvekstmiljø. Målet vårt er at gjennom allsidige aktivitetar og varierte arbeidsmåtar skal elevane trivast og bli motiverte til å lære ved skulen vår».

I november 2019 ble det kjent at kommunen ønsket å nedlegge skolen.[1] Foreldre til barn som sognet til Tresfjord skule søkte om tillatelse til å opprette friskole for å beholde et skoletilbud i bygda Tresfjord. Kommunens folkevalgte avslo søknaden.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Budstikke, Olav Skjegstad/Romsdals (19. november 2019). «(+) Vil legge ned skulane i Tresfjord og Fiksdal». smp.no (norsk nynorsk). Besøkt 21. desember 2020. 
  2. ^ Skjegstad, Olav (13. april 2020). «(+) Innstiller på avslag». rbnett.no. Besøkt 21. desember 2020. «Tresfjord skule står i fare for å bli nedlagt og ei foreldregruppe vil opprette friskule frå skuleåret 202 022: Men kommunen er negativ. (---) Det ligg også i korta at skulane i Fiksdal og Tresfjord blir nedlagt, sjølv om dette ikkje er formelt vedtatt. | Kommunestyret har sagt at ein skal komme tilbake til kva som skal skje med skulane i Tresfjord og Fiksdal når den nye ungdomsskulen nærmar seg ferdigstilling. Medan ungdomsskulen blir bygd, skal ungdomsskulen på Vestnes ha undervisning på Tresfjord skule, medan elevane frå barneskulen i Tresfjord skal overførast til Helland. Eit mindretal i kommunestyret har klaga på vedtaket, men fylkesmannen har enno ikkje svara på dette, står det i saksutgreiinga.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]