Tilbedelsens Hus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Tilbedelsens hus Mashriqu'l-Adhkár (arab. «Demringsplassen for Guds pris»).

Bahá'u'lláh etterlot en befaling om at hans tilhengere skulle bygge templer for tilbedelse i alle land. Dette bahá'ítempel er en nisidet bygning med kuppel øverst. Den skal ha ni sider, dører, springvann, stier, porter, søyler og hager. Det skal være en hall med gallerier og kupler og skal være praktfullt i arkitektur og utførelse.

Til Mashriqu'l-Adhkár hører andre bygninger, like viktige som selve tempelet. Dette er skole for foreldreløse barn, hospital og apotek for fattige, hjem for arbeidsudyktige, universitet for høyere vitenskapelig utdannelse og hospits for reisende. I framtiden kommer det til å bygges tilbedelsens hus i hver by og det kommer til å holdes gudstjenester hver morgen.

Det finnes ingen prekestol eller orgel i tempelet, og sang og messe ledsages ikke av instrumentalmusikk. Tilbedelsens hus porter er åpne for alle mennesker.

I dag (2004) finnes tilbedelsens hus i Kampala, Sydney, Chicago, Frankfurt, New Delhi, Samoa og Panama. Det pågår projekt for bygningen av det seneste tilbedelsens hus i Chile.

Se bilder på Mashriqu'l-Adhkár[rediger | rediger kilde]