The Monkey Suit

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Simpsons-episode
«The Monkey Suit»
Episode nummer 377
Sesong 17
Produksjonskode HABF14
Originalt vist 14. mai 2006
Vist i Norge -
Tavlespøk«Je ne parle pas Français»
SofaspøkProgressivt eldre familieportretter
GjesteskuespillerMelanie Griffith som seg selv og Larry Hagman som Wallace Brady
Regissør Raymond S. Persi
Manusforfatter J. Stewart Burns
Liste over Simpsons-episoder...
Simpsons sesong 17
# Tittel
1 «Bonfire of the Manatees»
2 «The Girl Who Slept Too Little»
3 «Milhouse of Sand and Fog»
4 «Treehouse of Horror XVI»
5 «Marge's Son Poisoning»
6 «See Homer Run»
7 «The Last of the Red Hat Mamas»
8 «The Italian Bob»
9 «Simpsons Christmas Stories»
10 «Homer's Paternity Coot»
11 «We're on the Road to D'ohwhere»
12 «My Fair Laddy»
13 «The Seemingly Never-Ending Story»
14 «Bart Has Two Mommies»
15 «Homer Simpson, This Is Your Wife»
16 «Million Dollar Abie»
17 «Kiss Kiss, Bang Bangalore»
18 «The Wettest Stories Ever Told»
19 «Girls Just Want To Have Sums»
20 «Regarding Margie»
21 «The Monkey Suit»
22 «Marge and Homer Turn a Couple Play»
23 «[[]]»
24 «[[]]»
25 «[[]]»

«The Monkey Suit» er en episode i animasjonsserien Simpsons' 17. sesong, originalt vist i USA for første gang den 14. mai 2006.

Handling[rediger | rediger kilde]

Skuffet over at de ikke kommer inn på den nye utstillingen over historien til våpnene, må Ned Flanders og hans to sønner nøye seg med å gå på en utstilling som beskriver menneskenes utvikling. De blir sjokkert da de ser at bibelen blir beskrevet som en myte, og da Rod og Todd spør om deres mor, Maude, var en ape, sier han at «Ingen er utviklet fra apene!»

I mellomtiden, i tillegg til sine vanlige uinspirerende prekener, mister Lovejoy kirkegjengere til en annen kirke i nærheten. Han vurderer å bruke Flanders uttalelse til å vinne tilbake noen av kirkegjengerne. Etter å ha utpresset Seymour Skinner blir «kreasjonisme» introdusert på Springfield barneskole, noe som ikke bare irriterer Lisa på grunn av at det ikke er fakta, men også fremstiller «darwinisme» som et av satans påfunn. Etter hvert blir imidlertid evolusjonen fjernet helt som en følge av en ny lov. Lisa bestemmer seg for å lære bort evolusjon i en hemmelig klasse, der hun til slutt blir arrestert.

I rettssaken «Lisa Simpson mot Gud», blir Lisa representert av en forhatt advokat fra New York. Gud blir representert av en elsket, overvektig advokat fra sørstatene. Rettssaken går ikke Lisas vei på grunn av at professor Frink sier at selv om det er en gud, har han omtrent like mye makt som «departementet for agrikultur», og en kreasjonistisk «forsker» krever bevis for at det finnes et missing link. Lisa føler seg forlatt, men Marge bestemmer seg for å lese Artenes opprinnelse av Charles Darwin, og føler at han har et poeng. I rettssaken gir hun Homer en øl, og han begynner å vise primitiv oppførsel allerede da han åpner den. Ned blir irritert og kaller ham en «dum ape av en gorilla», for deretter å innrømme at han er overvunnet. Lisa forklarer imidlertid at hun syns det er greit at han har tro, men at forskning og religion aldri burde blandes, et poeng Ned må si seg enig i.

Annet[rediger | rediger kilde]

  • Bart skriver «Je ne parle pas français» («Jeg snakker ikke fransk») på tavla i introen. Han lærte seg fransk allerede i episoden «The Crepes of Wrath» fra sesong 1.
  • Åpningen av denne episoden er den alternative åpningen av episode EABF07 «I'm Spelling as Fast as I Can» fra sesong 14. Siden den episoden ble skrevet og animert i 2002, forklarer dette den utdaterte Men in Black-spøken.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]