Hopp til innhold

The Arctic Challenge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Her ses monsterpipen som ble brukt under konkurransen i 2006.

The Oakley Arctic Challenge (TAC) er en snøbrettkonkurranse som ble grunnlagt i 1999 av de norske profesjonelle snøbrettkjørerne Terje Håkonsen og Daniel Franck. Den årlige TAC-konkurransen har foregått forskjellige steder i Norge, og arrangeres vanligvis i slutten av februar. Konkurransen eies av Terje Håkonsen.[1] Konkurransen startet i Lofoten og ble flyttet til Oslo i 2006.

På 1990-tallet var Terje Håkonsen regnet som en av de beste snøbrettkjørerne verden over, og da Terje takket nei til å være med i de olympiske leker i 1998, kom det som et sjokk på snøbrettverdenen. Men istedenfor de veletablerte snøbrettkonkurransene ledet av FIS, laget Terje et uavhengig alternativ i 1999, nemlig The Arctic Challenge. Konkurransen skulle bli en uke med fokus på kjørerne, med moro som skateboarding, surfing og snøbrett i utrolige arktiske forhold. Den første TAC-konkurransen ble arrangert i Stamsund i Lofoten i 2000, og der fortsatte de å ha konkurransen inntil 2004. I 2005 ble det meste av konkurransen avlyst på grunn av regn.[2] I 2006 ble konkurransen flyttet til Midtstuen i Oslo fordi Terje mente konkurransen ville ligge mer sentralt til der, også fordi det var for lite snø til å lage monster-pipen i Nord-Norge. I 2008 ble The Oakley Arctic Challenge arrangert 18. – 23. februar i Holmenkollen og i 2009 i Linderudkollen. I 2010, 2011 og 2013 ble det konkurrert i slopestyle i Wyllerløypa i Oslo Vinterpark.

TAC er i dag en av de beste snøbrettkonkurransene i verden, og kjente snøbrettkjørere fra hele verden kommer for å konkurrere og ha det moro en uke i året.

Sponsorer

[rediger | rediger kilde]

Oakley og Protest er pr. i dag hovedsponsorene til TAC, og i de senere årene har konkurransen båret navnet The Oakley Arctic Challenge.

Resultater fra 2007

[rediger | rediger kilde]
Plass Land Utøver Annet
Gull USAs flagg Kevin Pearce
Sølv Norges flagg Henning Marthinsen
Bronse USAs flagg Patrick Moore
4. Norges flagg Kim Rune Hansen
5. Norges flagg Terje Håkonsen Satte verdensrekoden på 9.8m
6. USAs flagg Jake Blauvelt


For en lengre liste gå til TAC resultater

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Aftenposten, 10. februar 2014, side 32
  2. ^ The Event Arkivert 17. november 2014 hos Wayback Machine. thearcticchallenge.com

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata