Terje Nygaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Terje Nygaard
Født7. apr. 1956Rediger på Wikidata
Død22. mai 2017[1]Rediger på Wikidata (61 år)
Horten
BeskjeftigelseNæringslivsleder, jurist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Terje Nygaard (født 7. april 1956, død 22. mai 2017[2] i Horten) var generalsekretær i Fondet for dansk-norsk samarbeid, Lysebu og Schæffergården fra 2015.

Nygaard tok juridisk embetseksamen fra Universitetet i Oslo og var Master of Business and Marketing fra Oslo Handelshøyskole. I tillegg hadde han tatt en rekke kurs på INSEAD.

Før han tiltrådte som generalsekretær, var han direktør og advokat i NHO Service i syv år og før det igjen, konsernsjef i Manpower Norge, samt over tjue år innen finans, blant annet som administrerende direktør i Unibank Norge og som banksjef i Nordea (den gang Kreditkassen). Nygaard hadde ellers en rekke styreverv innen finans og industri.[3]

Nygaard var økonomisk rådgiver for Fondet for dansk-norsk samarbeid fra 1991 til han tiltrådte som generalsekretær. Terje Nygaard var den fjerde generalsekretæren i Fondet siden opprettelsen i 1946. Den første var Borghild Hammerich, som sto i brodden for Danskehjelpen under den andre verdenskrig. Nygaard erstattet Per Ivar Vaagland, som var fondets generalsekretær fra 1992.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ horten.vareminnesider.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Minneside for Terje Nygaard». horten.vareminnesider.no. Besøkt 24. mai 2017. [død lenke]
  3. ^ Terje Nygaard, nekrolog i aftenposten.no den 30. juni 2017, på vegne av fondet for dansk-norsk samarbeid: Pia Gjellerup, dansk styreleder, Ola Mestad, norsk styreleder, Aja Bugge, konstituert. generalsekretær.