Tales of the Abyss

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tales of the Abyss
UtviklerNamco Tales Studio
UtgiverNamco Bandai
DesignerMakoto Yoshidumi (produsent)
KomponistMotoi Sakuraba
SerieTales
PlattformPlayStation 2[1]
Nintendo 3DS
UtgivelsePlayStation 2
JP 15. desember 2005
NA 10. oktober 2006
Nintendo 3DS
JP 30. juni 2011
NA 14. februar 2012
EU 25. november 2011
AU 24. november 2011
SjangerRollespill
ModusFlerspiller, enspiller, samarbeid

Tales of the Abyss er et rollespill utviklet av Namco Tales Studio, og utgitt av Namco Bandai. I Japan ble det utgitt den 15. desember 2005, nøyaktig ti år etter at det første spillet i Tales-serien, Tales of Phantasia, ble lansert. Den nordamerikanske versjonen ble utgitt den 11. oktober 2006. Figurene i spillet er designet av manga-artisten Kosuke Fujishima. Mellomsekvensene i Tales of the Abyss er laget av Production I.G.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen finner sted på Auldrant, som er en planet oppbygd av fonons. I denne sammenhengen, er fonons en slags energi som finnes i alle levende skapninger og enheter. For mange år siden oppdaget menneskene på Auldrant en ny type fonons, som gjorde det mulig å lese fremtiden. Yulia Jue, som nå oppfattes som en viktig profet, skrev ned fremtiden hun så på utallige steinplater, og spredte disse platene rundt omkring på planeten. Denne profetien blir kalt «The Score». Konflikter imellom de to kongedømmene Malkuth og Kimlasca-Lanvaldear har pågått i flere hundre år, da begge nasjonene konkurrerer om å finne de mange steinplatene som ble spredt for over tusen år siden.

Spilleren blir satt i rollen til 17 år gamle Luke fon Fabre, som er sønnen av en greve i Kimlasca-Lanvaldear. I The Score er det spådd at Luke vil komme til å bringe velferd til Kimlasca. Luke ble kidnappet for 10 år siden, og husker ikke noe fra tiden før han ble bortført. Siden da har Luke vært holdt i husarrest på herregården til moren og faren sin. Alt dette endres når en mystisk kvinne bryter seg inn på herregården og angriper Van, som er Lukes trener innen sverdkunst.

Viktige figurer[rediger | rediger kilde]

  • Luke fon Fabre – sønnen av Duke fon Fabre og hovedpersonen i Tales of the Abyss.
  • Jade Curtiss – oberst i Malkuths militære styrker og velkjent åndemaner.
  • Tear Grants – soldat i Church of Lorelei.
  • Guy Cecil – Lukes bestevenn og livvakt.
  • Natalia Luzu Kimlasca Lanvaldear – prinsesse av Kimlasca og Lukes forlovede.

De mest betydelige motstanderne i Tales of the Abyss er en gruppe av generaler, som går under navnet «The Six God-Generals», og lederen deres.

Kampsystem[rediger | rediger kilde]

Tales of the Abyss viderefører kampsystemet Tales-serien er kjent for, og lar spilleren bevege seg akkurat dit hen vil under kamp, ved hjelp av tredimensjonale slagmarker. Man beveger seg fritt ved å holde L2-knappen på håndkontrolleren inne, mens man bare kan løpe i to retninger når denne funksjonen, som kalles «Free Run», ikke er aktivert.

Alle de spillbare figurene kan lære såkalte «AD Skills», som er en betegnelse på spesialangrepene i spillet. Figurene kan lære flere av disse angrepene ved hjelp av «Capacity Cores», som er gjenstander som gjør figurene sterkere, og lar dem lære nye AD Skills etter hvert som de tjener erfaringspoenger (ofte forkortet til exp.) ved å slåss. Dersom det ønskes, kan flere spillere delta på samme lag i kampene. Hvis bare en deltaker spiller, er det mulig å velge hvilken figur man vil ta kontrollen over.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Redump.org[Hentet fra Wikidata]