Superkviss

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Superkviss
Generell informasjon
SjangerTV-quiz, barneprogram
Prod.landNorge
Sendeår2007–2015
SpråkNorsk
Sending
TV-kanalNRK Super

Superkviss er et norsk spørreprogram for og med barn som gikk på NRK Super fra 2007 til 2015. Programmet har eksistert i mange ulike former siden NRK Super startet 1.desember 2007.

Programmet ble sist ledet av Per Søreide Senstad, tidligere programledere inkluderer blant annet Kåre Magnus Bergh, Heidi Marie Vestrheim, Kristine Magnesen, Phung Hang, Erik Solbakken og Marthe Sveberg Bjørstad.

I tillegg til å først sendes på nett er det unike i den nye sesongen at deltakerne, fire barn (10-12 år), konkurrerer hjemmefra via webkamera og det kun er programleder og crew som leder programmet fra studio. Deltakerne har en hjelper (hjemmefra) i noen oppgaver, men spiller ellers alene, også det til forskjell fra tidligere sesongers lagkonkurranser.

Underveis i programmet elimineres en og en deltaker frem til vinneren når finalen: Supermeteret. Finalen er en stige med opptil 15 poeng hvor man svarer ja/nei og får så mange riktige svar som mulig. Mer enn 10 poeng gir status som gullspiller og man inviteres tilbake for å delta i egne runder for gullspillere senere.

Superkviss har mange egne kvisser og oppgaver på nett, og innslag på radio i programmet Skolefri som sendes alle hverdager fra kl 14-16.

Taperpremier og tidligere sesonger[rediger | rediger kilde]

Taperpremiene ble introdusert i 2009/2010 og var i flere sesonger finalen i programmet hvor den eller de som tapte måtte utføre noe pinlig som var avtalt mellom deltakerne på forhånd. Det kunne for eksempel være å få en bløtkake i ansiktet, å spise noe ekkelt, eller fremføre en pinlig dans eller sang iført merkelige kostymer. Superkviss (2015) har ikke taperpremier siden det ikke lenger er en duell med vinner og taper.

Tidligere var Superkviss også en del av det nå nedlagte radioprogrammet Lørdagsbarnetimen, med Marthe Sveberg Bjørstad som programleder.

Superkviss hadde sin første sending 1. desember 2007.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]