Skadeforebyggende forum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Skadeforebyggende forum
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer971 271 949
Stiftet15. mai 1985
LandNorge
HovedkontorOslo
VirkeområdeNorge
MedlemmerCa 80 kommuner og organisasjoner[1]
Nettstedwww.skafor.org

Skadeforebyggende forum (Skafor) en medlemsbasert, ideell interesseorganisasjon, som samler aktører fra frivillig-, offentlig- og privat sektor. Målsetning er å forebygge alvorlige ulykker og fremme forebyggende arbeid gjennom informasjon og samarbeidstiltak. Som et uavhengig nasjonalt kontakt- og samarbeidsorgan er Skafor en møteplass for skadeforebyggende arbeid i Norge. Skafor knytter aktørene innen forskjellige områder sammen, invitere til samråd og tilrettelegge for sektorovergripende samarbeid.


Historie og formål[rediger | rediger kilde]

Organisasjonen ble stiftet på initiativ av Norges Forsikringsforbundet i 1985. Formålet er å styrke og utvikle det skadeforebyggende arbeidet, redusere risiko for skader og ulykker som kan føre til personskader og dødsfall, og begrense konsekvensene av alvorlige ulykker. Hovedinnsatsen skjer innen fem virksomhetsområder skadeforebyggende arbeid på lokalt nivå, Trygge lokalsamfunn, sikkerhet for barn og unge, eldreulykker, drukningsulykker og innhenting og bruk av skadedata.

Skadeforebyggende forums engelske betegnelse er Norwegian Safety Forum.


Internasjonalt arbeid[rediger | rediger kilde]

Skafor er medlem i nordiske, europeiske og internasjonale kunnskapsnettverk, og medvirker til økt internasjonal kontakt- og erfaringsutveksling.


Finansiering[rediger | rediger kilde]

Forumet får sin grunnfinansiering fra årlige medlemskontingent samt et flerårig samarbeidsavtale med Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) og Finans Norge.


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 24. september 2015. Besøkt 11. mars 2014. 


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]