Shepperton Studios

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Shepperton Studios
Beliggenhet
LandStorbritannia
OmrådeShepperton
StedSurrey
Historiske fakta
FormålFilmstudio
Eier(e)Pinewood Group
Etablert1931
Påbegynt1931
Kart
Shepperton Studios
51°24′25″N 0°27′55″V
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted

Shepperton Studios er et britisk filmstudio som ligger i Shepperton i Surrey.

Studioet ble grunnlagt av Norman Loudon i 1931. Han kjøpte Littleton Park med en eiendom på 240 000 m², inkludert en strekning av elven Ash. Han hadde ingen filmerfaring, men hadde hatt suksess med selskapet Flicker Productions. Dette selskapet lagde flicker books, små bøker der man ved å bla fort gjennom med tommelen gav en illusjon av bevegelige bilder. Filmproduksjonen i Shepperton startet allerede i 1932.

Innen 1934 var det behov for kraftig utvidelse. I 1936 ble studioet gjenåpnet med syv lydscener, tolv klipperom, tre kinoer, verksteder og et hotell.

Ved utbruddet av andre verdenskrig regnet War Office Shepperton Studios som et sikkert sted, ettersom det ligger omkring 25 km fra London sentrum. Det de ikke hadde tatt med i betraktningen var produksjonen av Spitfire- og Wellington-fly på fabrikken Vickers-Armstrong noen kilometer unna. Filmingen måtte stadig avbrytes, og i noen tilfeller falt bomber ned på studioets eiendom. Etter at fabrikken ble skadet av bombing ble studioet rekvirert. Håndverkerne, som hadde god erfaring med å bygge kulisser, ble satt igang med å lage falske fly og våpen som ble brukt til avledningsmanøvre i Midtøsten.

I 2001 ble Shepperton Studios kjøpt av selskapet som eide Pinewood Studios, og i 2005 kom og Teddington Studios inn i gruppen. Tilsammen har studioene 41 scener, inkludert seks studioer for digital-TV, lydbehandlingsutstyr, kinoer for forhåndsvisninger, utendørssett inkludert hager og skog, en av Europas største utendørs vanntanker og et undervannssett.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]