Sebastiana Lopez-Arellano

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sebastiana Lopez-Arellano
Født13. juni 1990Rediger på Wikidata (33 år)
San Bernardino
BeskjeftigelseFriidrettsutøver Rediger på Wikidata
Utdannet vedPacific High School
NasjonalitetUSA
SportKulestøt
spydkast
diskos
Høyde1,70 meter
Medaljeoversikt
Konkurrerte for USAs flagg USA
Friidrett
Parapanamerikanske leker
SølvLima 2019F54 - Spydkast
BronseLima 2019F53/54/55 - Kulestøt

Sebastiana Lopez-Arellano (født 13. juni 1990 i San Bernardino i California) er en funksjonshemmet friidrettsutøver fra USA, som konkurrerer i klassen F54. Dette er en klasse for sittende utøvere i parafriidrett. Hun vant spydkast under Parapanamerikanske leker 2019 i Peru.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Lopez-Arellano jobbet i U.S. Air Force, og i 2005 hadde hun en motorsykkelulykke, der hun kjørte inn i en fortauskant for å unngå et dyr løp over veien. Hun krasjet, og skadet høyre fot slik at den etterhvert måtte amputeres over kneet. Hun skadet også begge hendene, og hun lå i koma en måned ved Walter Reed National Military Medical Center i Bethesda i Maryland. I forbindelse med opptreningen etter skaden begynte hun med idrett på et U.S. Air Force opptreningssenter, og deltok i Invictus Games og Warrior Games, i ulike idretter. Hun er datter av Felix og Noemi Lopez, og hun har ni søsken.[1]

Idrettskarriere[rediger | rediger kilde]

Hun deltok i Invictus Games i 2018, og vant der diskos.

Hun deltok i Parapanamerikanske leker 2019 i Lima i Peru, og fikk der sølv i spydkast i klassen F54 bak Yanive Torres Martinez fra Colombia, med ny personlig rekord på 15,46 meter. Hun fikk også bronse i kulestøt i klassen F53/54/55 med ny personlig rekord på 7,63 meter.[2]. Hun deltok også i diskos, der hun kom på femteplass.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]